ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ – ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ -ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΣΤΙΣ ” ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ” I LOVE YOU ” ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

I love Uστην Καλαμαριά.

Αναγνωστάκη-Κραουνάκης-Ουζουνίδου

στις «Θεατρικές Συναντήσεις»

 

Ελένη Ουζουνίδου 

 

Με το I love U, μια παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη αφιερωμένη στη Λούλα Αναγνωστάκη, της οποίας τις ηρωίδες ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου , συνεχίζονται το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου στις 9 μ.μ., στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», οι «Θεατρικές Συναντήσεις», το εαρινό θεατρικό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς.

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι στον παλλόμενο κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη, με συναρπαστικά πρόσωπα γυναικών που ταλαντεύονται ανάμεσα στην παραίτηση και την ελπίδα.

Στιγμές γυναικών ή και της ίδιας γυναίκας σε διαφορετικούς χρόνους, με θραύσματα από τα έργα “Σ’ εσάς που με ακούτε”, “Αντόνιο ή το μήνυμα”, “Η πόλη”, “Διαμάντια και μπλουζ”, “Ο ήχος του όπλου” και ολόκληρο το έργο “Ο ουρανός κατακόκκινος”. Ο κόσμος, η βία, η μοναξιά, η απώλεια, η ελπίδα, και μαζί το λοξό χιούμορ της Αναγνωστάκη.

 

            Η σύνθεση των κειμένων έγινε από τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Αλεξάνδρα Παντελάκη, με τη συνεργασία της συγγραφέως. Τους ρόλους ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου. Συμμετέχει, στον ρόλο του Μιχάλη στον «Ήχο του όπλου», ο Χρήστος Γεροντίδης. Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα, βοηθός σκηνοθέτη: Χρ. Μουστάκας, ήχος: Δημ. Μουρλάς, φωτισμοί: Δημ. Στίγκας. Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου. Σκηνοθεσία, μουσική σύνθεση και συνοδεία στο πιάνο: Σταμάτης Κραουνάκης.

 

            Η παράσταση παίχτηκε φέτος την άνοιξη στο OpenHouse του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ελένη Ουζουνίδου

 

           

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”, Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά.

Έναρξη παραστάσεων: 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 12 €, μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, κλπ.) 8 €.

Προπώληση:

• ταμείο Θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη” (τηλ. 2310.458591): 11-2 & 6-9

• βιβλιοπωλείο “Ιανός” (Αριστοτέλους 7): 9 π.μ.- 9 μ.μ.

Τηλεφωνικές κρατήσεις:

πρωί 11-2: τηλ. 2310.860708 & 2310.458591, απόγευμα 6-9: τηλ. 2310.458591

 

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Η βαθιά υπόγεια μοναξιά κάτω από το σαρκαστικό χιούμορ… Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο πιάνο ‘οδηγεί’ την Ελένη Ουζουνίδου από το ένα έργο στο άλλο» (Έφη Μαρίνου, Η Εφημερίδα των Συντακτών). «H εξαίρετη ηθοποιός γίνεται με ψυχή η κάθε μια ηρωίδα… Με εσωτερικότητα που σπάνια βλέπουμε. Με αλήθεια που δύσκολα πια συναντάμε… Γίνεται σπαρακτική –γεμίζουν δάκρια τα μάτια σου και σφίγγεται το στομάχι σου– και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα περνά στον επόμενο ρόλο, που την θέλει σε κωμικές νύξεις και σε κλείσιμο του ματιού. Ο Κραουνάκης τής έφτιαξε τον ‘οδηγό’ και εκείνη ‘κεντά’ πάνω του με πολύ λεπτές και ιδιαίτερες βελονιές, έχοντας παρέα της, στιγμές-στιγμές, εξαίσιες μουσικές που παίζει ο ίδιος στο πιάνο. Έχει άλλοτε απόγνωση και άλλοτε ειρωνεία, άλλοτε δύναμη κι άλλοτε φόβο, άλλοτε πάθος κι άλλοτε ήττα, άλλοτε πλήξη και άλλοτε επαναστατικότητα. Κι έχει κάτι παύσεις, κάτι σιωπές συγκλονιστικές» (Βασίλης Μπουζιώτης, onlytheatheater.gr).

 

Be first to comment