ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Από τον Δαυίδ

γαμος διαζυγιο

 

 

 Σε διάφορα σεμινάρια που οργανώνουμε στην ” OVERMIND “, συχνά συναντώ ζευγάρια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον γάμο τους.

Ο ένας κατηγορεί τον άλλο, για τα ελαττώματά του και το αντίστροφο.

Ας ξεκινήσουμε, με το να κατανοήσουμε τους λόγους, που μας οδηγούν σε ένα γάμο.

Βαθιά στο υποσυνείδητό μας, υπάρχει η βασική ανάγκη, να ολοκληρώσουμε τους εαυτούς μας.

Αυτή η επιθυμία μας ωθεί στο να σχετιστούμε με ανθρώπους του αντίθετου φύλου κι αυτό μας βοηθά στο να συνειδητοποιήσουμε τις δύο πλευρές του εαυτού μας, την αρσενική και τη θηλυκή, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η προσωπική μας ολοκλήρωση.

Ανάλογα με το επίπεδο του συνειδητού μας, αντιλαμβανόμαστε τα 4 στάδια της σχέσης με το αντίθετο φύλο ως εξής:

 

1ο επίπεδο Η φυσική σχέση

Τα 2  σώματα γίνονται ένα, μέσω της σεξουαλικής ένωσης.

 

2ο επίπεδο Η συναισθηματική σχέση

Ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, υπάρχει μια ανταλλαγή συνειδητών και ασυνείδητων συναισθημάτων

 

3ο επίπεδο Η πνευματική σχέση

Ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, υπάρχει η ανταλλαγή σκέψεων, ανάλογες των προσδοκιών μας, από το αντίθετο φύλο.

 

4ο επίπεδο Η υπερφυσική σχέση

Τα δύο πνεύματα συναντώνται και αμοιβαία συμφωνούν και δέχονται να δημιουργήσουν και να βιώσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι ψυχές τους να εξελιχτούν και να αναπτυχθούν.

 

Στη γήινη πραγματικότητα, πιστεύουμε πως ο γάμος ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, προκύπτει μετά από το πρώτο και δεύτερο προαναφερόμενο στάδιο.

Δηλαδή, μετά τη σεξουαλική σχέση, νιώθουμε μια συναισθηματική ευφορία, που συχνά οδηγεί στην παρανόηση, πως το άλλο πρόσωπο είναι η λύση στις προσωπικές μας εκκρεμότητες και στα δικά μας άλυτα θέματα, σε σχέση με τους γονείς μας ή τις ανεκπλήρωτες προσωπικές προσδοκίες μας.

Όταν παντρευτούμε αυτόν τον άνθρωπο, τείνουμε να πιστέψουμε πως το ταξίδι, της προσωπικής μας ολοκλήρωσης, φτάνει στο τέλος του.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα λειτουργούν με την αντίστροφη σειρά, από τα προαναφερόμενα επίπεδα.

Πρώτα συναντώνται οι ψυχές μας, χωρίς να έχουν επίγνωση της πραγματικότητας και μετά ακολουθούν τις απαραίτητες για την γη συνθήκες, με σκοπό να αποκτήσουν προσωπική επαφή.

Όταν αυτό συμβεί, τότε ακολουθούν και τα άλλα επίπεδα σχέσεων, με πρώτο, την σεξουαλική σχέση.

Αν προσπαθήσεις να θυμηθείς τα γεγονότα και τις καταστάσεις, που μεσολάβησαν όταν γνώρισες τον/την σύζυγό σου, μπορεί να ανακαλύψεις πως ίσως συναντηθήκατε τυχαία, μια μέρα, όταν ξαφνικά άλλαξαν τα προγραμματισμένα σχέδιά σου, κατά περίεργη σύμπτωση ή όταν μια περίεργη παρόρμηση ” σε έστειλε ” κάπου, σε συγκεκριμένο χρόνο.

Μετά, ίσως αναθεωρήσεις τις αρνητικές σκέψεις που έκανες για τον σύντροφό σου και έρθουν ξανά στην επιφάνεια τα συναισθήματα που είχες γι’ αυτόν, όταν ακόμα ήσασταν στο στάδιο της φυσικής σχέσης.

Δυστυχώς, κανείς δε μας λέει, πως το ταξίδι ξεκινάει την ημέρα που παντρευόμαστε και δεν τελειώνει εκεί.

Στην ουσία, με τον/την σύζυγό μας δημιουργούμε τις καταστάσεις που χρειάζεται το συνειδητό μας, ώστε να μας οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα και μαζί πλέον να δουλέψουμε, για να κορυφωθεί η προσωπική μας ολοκλήρωση.

Στην ιδανική περίπτωση, που η διάθεση για πνευματική και μεταφυσική ανάπτυξη υπάρχει και στους δύο συντρόφους, είναι εφικτό, κατά τη διάρκεια του γάμου, ο καθένας από τους δύο συζύγους,  καθημερινά, να παίρνει διαζύγιο από τον παλιό εαυτό του και στο τέλος, οι δύο νέοι εαυτοί,  να ξαναγαπηθούν και να ξαναπαντρευτούν σε συναισθηματικό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα όμως, ζητάμε από τον/την σύζυγό μας να αλλάξει εκείνος, ώστε να έρθει πιο κοντά στις προσδοκίες μας ο ίδιος, ενώ εμείς εμμένουμε στα δικά μας πιστεύω και στις δικές μας ιδέες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το διαζύγιο, πολύ συχνά.

Πολλές φορές, ακόμα και μετά το διαζύγιο, οι σύζυγοι επιμένουν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για την ανατροπή της σχέσης, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε αυτή τη σχέση, ακόμα και αν δεν είναι πλέον μαζί.

Ως συμπέρασμα, είναι καλύτερα τελικά να παντρευόμαστε και να ξαναχωρίζουμε τον/την σύντροφό μας καθημερινά, από ένα πρακτικό διαζύγιο, που θα μας δένει καθημερινά πνευματικά και συναισθηματικά με τον πρώην σύντροφό μας.

Be first to comment