ΔΙΑΙΤΑ… ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣ, ΒΑΡΙΕΣΑΙ !

διαιτα διατροφη

Από τον Γιώργο Λουκίσσα ( Διαιτολόγος-Διατροφολόγος)

Δεν είναι λίγες οι φορές που πιάνουμε τους εαυτούς μας να τρώμε χωρίς πραγματικά να πεινάμε.

Όταν βαριόμαστε είναι πολύ εύκολο να καταφύγουμε στο φαγητό μιας και είναι μια εύκολα προσβάσιμη και γρήγορη απόλαυση. Το ψυγείο δε βρήσκεται παρά μόνο μερικά μέτρα μακριά μας και το ακούμε να μας καλεί να του κάνουμε παρέα! Είναι καλό λοιπόν να μάθουμε να ελέγχουμε αυτή τη ψεύτικη πείνα και να την αντιμετωπίζουμε.
Το πρώτο που εχουμε να κάνουμε κάθε φορά που μας δημιουργείται η ανάγκη να κάνουμε επιδρομή στο ψυγείο, είναι να σκεφτούμε αν πραγματικά πεινάμε. Για να καταφέρουμε να το καταλάβουμε πρέπει να αναρωτηθούμε αν είμαστε διατεθειμένοι να φάμε κάποιο φρούτο ή υγιεινό σνακ.

Αν αυτό ισχύει, τότε πραγματικά πεινάμε και το σώμα μας εχει ανάγκη από ενέργεια, οπότε καλά θα κάνουμε να του τη δώσουμε. Αν δεν έχουμε ορεξη για κάτι υγιεινό αλλά προτιμάμε να φάμε κάποιο γλυκό ή γενικά κάτι σε junk food, τότε το πιθανότερο είναι πως βαριόμαστε ή είμαστε στρεσαρισμένοι από κάτι και θέλουμε να νιώσουμε αυτή την άμεση απόλαυση, που μόνο το παχυντικό-ανθυγιεινό φαγητό μπορεί να μας προσφέρει.

Κάνοντας αυτή τη συνειδητοποίηση όμως έχουμε μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια μας, να κάνουμε το σωστό και να ασχοληθούμε με κάτι άλλο που μπορεί να μας “γεμίσει” ψυχικά, όπως μια βόλτα με φίλους, ένα καλό βιβλίο, να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική κλπ.

Μπορεί όλο αυτό να μη λειτουργήσει κάθε φορά που θα το κάνετε, αλλά ακόμα και τις μισές φορές να λειτουργήσει, αξίζει το κόπο!

Be first to comment