ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

  • Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου

    Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

    pasxa

  •          Αντικαταστούμε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), με κοτόπουλο ή ψάρι.
            
  • Περιορίζουμε τα κίτρινα τυριά και τα αντικαταστούμε με λευκά ή κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών.
  •    Καταναλώνουμε ημιάπαχα γαλακτοκομικά 1-2% λιπαρών, ή γάλα σόγιας.
         
  •   Αντικαταστούμε τα «άσπρα» τρόφιμα (ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, ψωμί) με τρόφιμα ολικής άλεσης
    (καστανό ρύζι, δημητριακά και ζυμαρικά ολικής άλεσης).
  •     Καταναλώνουμε μία χούφτα φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια.
  •      Συνοδεύουμε το γεύμα μας με μία μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα.
  •       Καταναλώνουμε 2-3 φρούτα την ημέρα.
  •      Τρώμε 2 φορές την βδομάδα όσπρια.   
  •    Αντικαταστούμε το βούτυρο με ελαιόλαδο.
  •     Προσθέτουμε στο πρόγραμμά μας μισή ώρα την ημέρα περπάτημα.

Be first to comment