ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ… ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΚΙΝΗΤΟΙ ;

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΚΗΣΗΣΑπό την Αλίκη Ζωγράφου ( personal trainer )

Συγγραφείς: Τσικνή Χρυσούλα

Σε μια εποχή που στη χώρα μας γίνονται κινήσεις υποβάθμισης του αθλητισμού, όπως μέσω της μείωσης των ωρών γυμναστικής στα σχολεία, δράσεις όπως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κίνησης μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία για την υιοθέτηση ενός ενεργού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Ο θεσμός αυτός, που άρχισε να υφίσταται το 2012, συγκέντρωσε ιδιώτες, οργανώσεις και εκπροσώπους πόλεων από όλη την Ευρώπη και έκτοτε αποτελεί την ετήσια γιορτή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης. Φέτος η Εβδομάδα αυτή θα υλοποιηθεί από τις 29/9 έως 5/10 παράλληλα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Μας ενδιαφέρει άμεσα γιατί…

Τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι το 59% των Ελλήνων δεν πραγματοποιεί κανενός είδους φυσική δραστηριότητα και επιπλέον 10% δηλώνει ότι σπάνια έχει κάποια σωματική άσκηση. Η ελληνική πραγματικότητα προστάζει 7 στους 10 Έλληνες να είναι σωματικά αδρανείς. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αυξητική τάση του ποσοστού υπέρβαρου και παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες.

Γνωρίζατε ότι τα άτομα με φυσιολογικό σωματικό βάρος και καθιστική ζωή έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων ασθενειών σε σχέση με κάποιον που έχει αυξημένο σωματικό βάρος και ασκείται; Αυτό πρακτικά δηλώνει ότι ανάγκη για κίνηση και άσκηση έχει ο καθένας μας. Όλα είναι θέμα διάθεσης και ξεκινούν από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Βάλτε στη ζωή σας την άσκηση!

Οποιαδήποτε μορφή κίνησης που θα σας σηκώσει από τον καναπέ, σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στις ευεργετικές συνέπειες της γυμναστικής όχι μόνο για το σώμα αλλά και για την υγεία σας. Μην εστιάζετε μόνο στο πόσες θερμίδες παίρνετε αλλά δώστε προσοχή και στο πόσες μπορείτε να κάψετε. Η άσκηση είναι ένα βασικό εργαλείο που έχετε στα χέρια σας για να ελέγξετε το βάρος σας, αφού σας ‘επιτρέπει’ να κάψετε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες παίρνετε και έτσι τελικά να χάσετε βάρος. Ξεκινήστε με ένα γρήγορο περίπατο μετά τη δουλειά, πάρτε το ποδήλατο και διανύστε αποστάσεις μέσα στην πόλη σε μικρότερο χρόνο από τα αυτοκίνητα που μένουν κολλημένα στην κίνηση, κάντε ένα ελαφρύ τρέξιμο ακόμα και μαζί με τα παιδιά απολαμβάνοντας τη φύση και σίγουρα θα βγείτε αναζωογονημένοι.

Η Εβδομάδα κίνησης έρχεται για να μας υπενθυμίζει ένα τομέα τόσο σημαντικό για τη ζωή και την υγεία μας. Στόχο έχει την αύξηση του αριθμού των δραστήριων Ευρωπαίων κατά 100.000.000 μέχρι το 2020. Τι λέτε; Θα μπορούσαμε και εμείς να συμμετέχουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου; Μπείτε στη δράση… αξίζει!

πηγή: nutrimed.gr

Be first to comment