ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΛΑΜΠΕΡΗ

Από την Anastasia Magkati ( makeup artist )
Την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε πόσο σημαντικό είναι να δείχνει λαμπερό το δέρμα μας με το μακιγιάζ και ποια είναι τα βασικά προϊόντα που χρειαζόμαστε.  Αυτή την εβδομάδα θα περάσουμε στην εφαρμογή.
Βήμα 1. Αναμειγνύω την κρέμα με το make up ( εφόσον η ενυδατική μας, όπως έχω προαναφέρει είναι λεπτής υφής και μας το επιτρέπει ) και τα τοποθετώ στο πρόσωπο με πινέλο. Για τα καθαρά δέρματα προτιμώ ένα πινέλο ( από φυσική τρίχα ), το οποίο να είναι στρόγγυλο με αραιή σχετικά τρίχα για πιο απαλή βάση και για τα πιο προβληματικά δέρματα, επιλέγω ένα πινέλο με πιο πυκνή και ίσια τρίχα για να μου δώσει καλύτερη κάλυψη, εφόσον το απαιτεί το δέρμα. Ξεκινάω να το τοποθετώ ως συνήθως από τα μάγουλα, που ως συνήθως εκεί έχουμε τα περισσότερα σημάδια, εφόσον υπάρχουν αυτά και σβήνω στη συνέχεια στο ταφ        (μέτωπο, μύτη, πηγούνι ). Οι κινήσεις καταλήγουν να είναι ταμποναριστές για να είναι πιο ομοιόμορφη η βάση και στο τέλος με ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο σβήνω στο λαιμό.
πινελα για μακιγιαζ
Βήμα 2. Σε περίπτωση που έχουμε έντονους μαύρους κύκλους, τοποθετούμε ένα Consealer, το οποίο πρέπει να μας έχει προτείνει ειδικός για να μας βρει το κατάλληλο χρώμα και για να μας αποχρωματίσει τους κύκλους. Φυσικά το τοποθετούμε και επάνω στο κινητό βλέφαρο, γιατί ο μαύρος κύκλος είναι έντονος και εκεί. Σε αυτά τα μάτια ( με μαύρους κύκλους )άμα τοποθετήσουμε κατευθείαν ανοιχτό Concealer, θα γκριζάρουν, οπότε δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βήμα 3. Τοποθετούμε την μάσκαρα.
Βήμα 4. Τοποθετούμε Concealer για φωτεινό βλέμμα. Στα μάτια χωρίς έντονους κύκλους βάζουμε κατευθείαν αυτό για φωτεινότητα αλλά και σε αυτά που χρειάστηκε να δουλέψουμε πρώτα με Concealer για κάλυψη. Γιατί αν αφήσουμε τα μάτια μας με αυτό, θα είναι και πάλι σκούρα. Ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία των ματιών και το σβήνουμε προς τα έξω.
Βήμα 5. Ρουζ για φρεσκάδα! Το τοποθετούμε στα μήλα μας. Εφόσον είναι ένα ζωντανό χρώμα και όχι bronze, γιατί το bronze  το τοποθετούμε σε άλλο σημείο, που θα τα αναφέρουμε παρακάτω ). Για να το πετύχουμε, μπορούμε να χαμογελάσουμε και εκεί που φουσκώνουν τα μάγουλα μας, τοποθετούμε το ρουζ με απαλές σχεδόν κυκλικές κινήσεις, για να είναι καλά δουλεμένο το χρώμα και να μην φαίνεται έντονο.
Βήμα 6. Τοποθετούμε το Highlighter, το αγαπημένο μου προϊόν. Με ένα πινέλο δουλεύω την λάμψη από την εξωτερική γωνία των ματιών, επάνω στα κόκαλα και γύρω από τα μάτια. Βάζω και λίγο κάτω αλλά και πάνω από την γωνία των φρυδιών.
Βήμα 7.  Lipgloss για φρεσκάδα και νεανικότητα. Φροντίζω πάντα στο κέντρο των χειλιών να αφήνω περισσότερο χρώμα.
Βήμα 8. Χτενίζω τα φρύδια με το ειδικό πινελάκι για να τα καθαρίσει από τα υπολείμματα που προφανώς άφησε το Make up και αν χρειαστεί θα τα τονίσω λίγο με ένα μολύβι στο χρώμα τους.
Όπως είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι καλό να ενυδατώνουμε και τα χείλη πριν το μακιγιάζ,  Επίσης, στα λιπαρά δέρματα χρησιμοποιούμε και πούδρα.
Τα βήματα μπορεί η καθεμία να τα δουλέψει με οποιαδήποτε σειρά, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι σωστό.
Δες το αποτέλεσμα και… καλή επιτυχία!
( Η φωτογραφία είναι από προσωπική μου δουλειά ).
μακιγιαζ

Be first to comment