Η ΜΑΝΤΩ LIVE ΣΤΟ FRIENDS BAR – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

μαντω live

Από την Ριάνα Κουράκου

Την Παρασκευή 16 Μάη, η Μαντώ βρέθηκε στη σκηνή του FriendsBarστο Λαγονήσι, για μία μοναδική εμφάνιση. Πριν την έναρξη του προγράμματός της, τη συναντήσαμε στο καμαρίνι της, για μερικές δηλώσεις, σχετικά με την παράσταση που επρόκειτο να δώσει και τελικά, είπαμε πολλά περισσότερα…

Αμέσως συνειδητοποιήσαμε, πως εκτός από καταπληκτική ερμηνεύτρια, είναι και ένας πολύ γλυκός και ευδιάθετος άνθρωπος.

Απολαύστε την !

Ριάνα Κουράκου: Μαντώ, τί πρόκειται να δούμε απόψε στο liveσου;

Μαντώ:  Ως επί το πλείστον δικά μου τραγούδια. Στο πρώτο μέρος πιο ακουστικά και pop και στο δεύτερο πιο ελαφρολαϊκά, γιατί έχω πει όλη τη γκάμα. Στο τέλος θα είναι ελεύθερο το πρόγραμμα. Θα πω ότι θέλει ο κόσμος. Θα πω όμως και κάποια ξένα τραγούδια, με αγγλικό στίχο δηλαδή, που αγαπώ πολύ.

μαντω ριανα κουρακου

Ρ.Κ: Πόσο «πολύπλοκα» ( είναι ο τίτλος του νέου της τραγουδιού ), βλέπεις τα πράγματα;

Μ: Ειδικά την εποχή που ζούμε; Εξαιρετικά πολύπλοκα, νομίζω είναι επίκαιρος ο τίτλος.

Ρ.Κ: Σκόπιμα τον έχεις επιλέξει ως τίτλο του νέου σου τραγουδιού;

Μ: Όχι, καθόλου. Μου άρεσε σαν λέξη, είναι πρωτότυπη και δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τραγούδια.

Ρ.Κ:  Δισκογραφικά απείχες για λίγο χρονικό διάστημα. Για ποιο λόγο απείχες και γιατί αποφάσισες να επανέλθεις αυτή την περίοδο;

Μ: Δεν κάνω δισκογραφία κάθε χρόνο τώρα πια. Έχει περάσει αυτή η εποχή. Τώρα πια δε σηκώνει η αγορά δισκογραφία συνέχεια. Όλοι μας κάνουμε πιο αραιά.  Live όμως κάνω συνέχεια.

μαντω συνεντευξη ριανα κουρακου

Ρ.Κ: Το «πολύπλοκα» μας προετοιμάζει για μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

Μ: Ναι, η οποία ευελπιστώ ότι θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη.

Ρ.Κ: Θα είναι όλα τα τραγούδια σε μουσική δική σου;

Μ:  Και δική μου, αλλά και άλλων συνθετών.

Ρ.Κ: Όταν γράφεις μουσική, δεν είναι πολύ δύσκολο να διαλέξεις τραγούδια άλλων συνθετών; Εγώ πιστεύω πως αν έγραφα, θα ήθελα όλα τα τραγούδια που θα πω να είναι σε δική μου μουσική ,( γέλια ).

Μ: Γράφω πολλά χρόνια κι έχω τον δικό μου χαρακτήρα στη σύνθεση. Ευχαριστιέται η ψυχή μου όταν τα γράφω. Μου αρέσει να εκφράζομαι συνθετικά και να λέω δικά μου τραγούδια, αλλά  μου αρέσει να λέω και άλλων δημιουργών.

μαντω συνεντευξη ριανα κουρακου

Ρ.Κ: Έχεις μια φωνή με εξαιρετικές ικανότητες και δυνατότητες και ένα δικό σου τρόπο όταν τραγουδάς. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να ανοίξεις την δική σου σχολή τραγουδιού, γιατί από μόνη σου είσαι σχολή με όλα αυτά που κάνεις στη φωνή σου.

Μ: Διδάσκω στο ωδείο τέχνης του Φακανά και κάνω πολύ δημιουργική δουλειά με τα παιδιά μου. Φέτος ανεβάζουμε και μία καταπληκτική παράσταση, ένα αφιέρωμα στους Queen. 25 Ιουνίου είναι η παράσταση αυτή και προσκαλώ όλο τον κόσμο, γιατί αξίζει να τη δουν όλοι, αλλά έχουμε και μία ακόμα παράσταση, την Τετάρτη 21 Μάη, στο ωδείο, ανεβάζουμε το «Jesus Christ Super Star». Την Τετάρτη είναι η πρεμιέρα και θα συνεχιστεί για 5 μέρες.

Ρ.Κ:; Η φωνή σου, σε συνδυασμό με την καταπληκτική προφορά σου όταν τραγουδάς αγγλόφωνα τραγούδια, είναι μαγικός συνδυασμός. Και οι συνάδελφοί σου που επιλέγουν να πουν ξένο στίχο, οι περισσότεροι έχουν, αν μη τι άλλο, πρόβλημα προφοράς. Έχεις σκεφτεί ποτέ να φύγεις από την Ελλάδα;

Μ: Το είχα σκεφτεί στο παρελθόν και το είχα δοκιμάσει. Όμως ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες. Δεν είχα μια βάση, μια οικογένεια στο εξωτερικό, ώστε να μπορώ να στηριχτώ, οπότε μοιραία, πήγαινα για λίγο κι ερχόμουν. Δεν προέκυψε όμως κάτι που να με κρατήσει εκεί. Είναι και θέμα τύχης πιστεύω.

μαντω συνεντευξη ριανα κουρακουμαντω συνεντευξη ριανα κουρακου

Ρ.Κ: Για το καλοκαίρι έχεις προγραμματίσει τις εμφανίσεις σου;

Μ: Θα κάνω εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι ημερομηνίες δεν έχουν οριστεί ακόμα.

Ρ.Κ: Μαντώ μου, σε ευχαριστώ πολύ!

Μ: Εγώ ευχαριστώ!

                                                    ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι πρώτες νότες του «skyfall», της Adele, ακούστηκαν και η Μαντώ απογείωσε ένα τραγούδι, που λίγες ελληνίδες καλλιτέχνιδες θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν.

μαντω live

Φυσικά, η υποδοχή του κοινού της την αντάμοιψε, με το θερμό χειροκρότημά του. Στο πρώτο πρόγραμμα, όπως και η ίδια ανέφερε παραπάνω, ακούσαμε αρκετές αγγλόφωνες επιτυχίες, μοναδικά δοσμένες από την υπέροχη φωνή της. Αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο όμως, είναι το ξύπνημα γλυκών αναμνήσεων και άλλων εποχών, με τα δικά της τραγούδια… «Θέλει άνεμο η αγάπη»,  «Αισθήσεις», «Τιμώρησέ με», «Εσύ», «Ρούχο δανεικό», «Ταιριάζουμε σαν γάντι»,  «Κάνε κι εσύ μια τρέλα», είναι μόνο μερικά από αυτά.

μαντω live

Σου θυμίσαμε κάτι…; Αν ναι, φρόντισε να μη χάσεις το επόμενο liveτης Μαντούς, όπου κι αν είναι αυτό!

Από το πρόγραμμα δεν μπορούσε φυσικά να εξαιρεθεί το ολοκαίνουριο ” Πολύπλοκα “, το νέο τραγούδι της Μαντούς, το οποίο το You are the star φρόντισε να καταγράψει στη live εκτέλεσή του.

YouTube Preview Image

Απίστευτη βέβαια, η Μαντώ ήταν και σε αυτά που ο κόσμος της ζήτησε κι εκείνη ερμήνευσε με χαρά, όπως το «How am I supposed to live without you», «I am a woman in love» ή το «Listen», που το είπε acapella κι όποιος έχει ακούσει το τραγούδι αυτό, καταλαβαίνει και τη δυσκολία τού  acapella. Όμως η Μαντώ ήταν εκπληκτική.

Γι’ αυτό και όταν έφτασε η στιγμή να καληνυχτίσει το κοινό της, εκείνο την ξαναγύρισε πίσω, φωνάζοντας «κι άλλο κι άλλο»!

μαντω liveμαντω liveμαντω liveμαντω liveμαντω liveμαντω liveμαντω liveμαντω liveμαντω live

Be first to comment