ΠΕΙΝΑ : Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ

διαιτα χωρις πεινα

Από τον Γιώργο Λουκίσσα ( Διαιτολόγος – Διατροφολόγος )

Πείνα, ο μεγαλύτερος εχθρός της δίαιτας.

Δυστυχώς, ακόμα στις μέρες μας συναντώ πολύ συχνά άτομα που θεωρούν ότι για να αδυνατίσεις πρέπει να πεινάσεις. Αυτή η άποψη είναι απόλυτα λανθασμένη, το αντίθετο μάλιστα, μια δίαιτα πείνας είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Όταν το άτομο πεινάει είναι λογικό τα αποθέματα εγκράτειας του να στερέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να πέσει με τα μούτρα στο φαί και να εγκαταλείψει τη προσπάθεια.

Όταν κάποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά τον διαιτολόγο (πραγματικό διαιτολόγο) και βλέπει το πρόγραμμα διατροφής που έχει συντάξει για εκείνον προσωπικά, τότε εκπλήσσεται!

9 στις 10 φορές πελάτες μου που βλέπουν το πρόγραμμα τους μου λένε ¨εγώ άμα τα φάω αυτά θα παχύνω¨!!

Κι όμως, η ποσότητα του φαγητού δεν είναι πάντα ανάλογη με τη θερμιδική πρόσληψη, με την ενέργεια δηλαδή που θα πάρει κάποιος.

Έτσι, ανταλλάσσοντας παχυντικές τροφές με άλλες πιο υγιεινές και χαμηλής θερμιδικής αξίας, καταφέρνουμε να έχουμε μια πολύ ικανοποιητική ποσότητα φαγητού και πολύ θρεπτική παράλληλα. Ακόμη όταν έχουμε μικρά και συχνά γεύματα καταφέρνουμε να διατηρούμε πιο σταθερά τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, αποφεύγοντας υπογλυκαιμίες και έτσι αντιμετωπίζουμε ευκολότερα την ανάγκη για γλυκά.

Σίγουρα η πείνα πολλές φορές επηρεάζεται από τη ψυχολογία μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τρώμε από βαρεμάρα, στενοχώρια, στρες κλπ. Παρόλα αυτά, αν βιολογικά είμαστε καλυμμένοι, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε τον ψυχολογικό παράγοντα.

Be first to comment