Προσωπολογια- το καταλληλο χτενισμα στο καταλληλο προσωπο

Συντάκτης: Αναστασία Παντίδη

Την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για χτενίσματα και λέω να μείνουμε πάνω σ’ αυτό και να το αναλύσουμε..

Όλες οι τάσεις της μόδας στα μαλλιά, γίνονται εάν παρατηρήσεις, με βάση την προσωπολογία.  Δηλαδή για κάθε σχήμα προσώπου, αντιστοιχεί το ανάλογο στυλ και  όγκος στα μαλλιά. Πάμε τώρα να δούμε, βάση προσωπολογίας, τι πρέπει να προσέχεις  για να σου ταιριάξει απόλυτα το κούρεμα, το χτένισμα και το χρώμα που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου!
Tip: Το σχήμα προσώπου και του κεφαλιού, το χρώμα τις επιδερμίδας, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ο όγκος του σώματος, η ποιότητα και η ποσότητα των μαλλιών, η κατεύθυνση της τρίχας και ο τρόπος που μεγαλώνουν τα μαλλιά, η ηλικία, το επάγγελμα, και τέλος το στυλ ντυσίματος, όλα παίζουν ρόλο στο τί χτένισμα θα κάνεις. Και όλα αυτά, θα τα αναλύσουμε στο μέλλον…
Πάμε να δούμε λοιπόν τι σχήματα προσώπου  υπάρχουν και τι χτενίσματα ταιριάζουν:
1).ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ:
Το σχήμα του μοιάζει με αυγό. Είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου, γιατί μπορούμε να εφαρμόσουμε μια σειρά διαφορετικών κουρεμάτων και παραλλαγές γραμμών.
2). ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:
Το σχήμα αυτού του προσώπου μοιάζει με κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι το χτένισμα που θα επιλέξεις, θα πρέπει να δημιουργεί μάκρος στο κεφάλι, δηλαδή ύψος και όγκο στην κορυφή, αποφεύγοντας τις φράντζες και τον όγκο στα πλάγια. Θα πρέπει λοιπόν να δημιουργήσεις τις απαραίτητες γωνίες, για να το λεπταίνουν.
 
3). ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:
Έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Τα χτενίσματα που θα επιλέξεις θα πρέπει να απαλύνουν τις γωνίες του. Δεν θέλει αυστηρές γραμμές σε καμία περίπτωση. Οι ασύμμετρες μύτες θα βοηθήσουν πολύ στο να μην φαίνονται έντονες οι γωνίες.
4). ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΟ:
Είναι το μακρόστενο σχήμα προσώπου.Έχει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος.Το χτένισμα που θα επιλέξεις θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μήκος με πλάτος.Σε καμία περίπτωση χωρίστρα στην μέση και κολλημένα χωρίς όγκο.Οπότε αναλογικά ο όγκος θα πρέπει να βρίσκετε στην μέση των μαλλιών.
5).ΣΧΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ:
Το σχήμα αυτό σχηματίζει στενές γωνίες στο μέτωπο και το πιγούνι και πλαταίνει στην μέση, δηλαδή στην περιοχή των ζυγωματικών. Το χτένισμα που σου ταιριάζει θα πρέπει να στρογγυλεύει τις έντονες γωνίες του και να δίνει μια ποιο οβάλ αίσθηση.
6).ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:
Έχει μεγάλη βάση, έντονες γωνίες στα οστά της κάτω γνάθου και στενεύει στην κορυφή του μετώπου. Αν έχεις αυτό το σχήμα προσώπου, θα πρέπει να επιλέξεις ένα χτένισμα, το οποίο θα δίνει περισσότερο πλάτος στην απόσταση των οστών του μετώπου και θα απαλύνει τις γωνίες της κάτω γνάθου.
7).ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΡΙΓΩΝΟ:
Έχει πλατύ μέτωπο, ψηλά ζυγωματικά και είναι πολύ στενή γωνία, που σχηματίζεται ενώνοντας τα ζυγωματικά με το πηγούνι. Το χτένισμα που θα επιλέξεις θα πρέπει να στενεύει την απόσταση του μετώπου και να απαλύνει την γωνία αυτή, πλαταίνοντας λίγο την απόσταση των ζυγωματικών.
8).ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ:
Το σχήμα αυτό έχει στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου, πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πιγούνι. Αν έχεις αυτό το σχήμα προσώπου θα πρέπει να επιλέγεις  χτενίσματα,  τα οποία θα μικραίνουν την απόσταση των οστών του μετώπου και θα στρογγυλεύουν  την κορυφή του!
Tips
Ø  Όταν υπάρχει διπλοσάγονο, τα μαλλιά είναι προτιμότερο να είναι μακριά με όγκο.
Ø  Οι ρυτίδες κοντά στα μάτια «κρύβονται», δίνοντας απαλές  γραμμές στα μαλλιά, λίγο πιο μακριά από τα μάτια.
Ø  Τα ψηλά χτενίσματα δίνουν ύψος, ενώ τα επίπεδα κάνουν τα άτομα να φαίνονται πιο κοντά.
Ø  Ένα στυλ χτενίσματος με πολύ όγκο, μπορεί να είναι υπερβολικό για ένα μεγαλόσωμο άτομο.
Ø  Επίσης ένα στυλ χωρίς καθόλου όγκο, μπορεί να δίνει άσχημη εικόνα σε ένα μικρόσωμο άτομο.
Τέλος, καταλαβαίνουμε ότι εξίσου σημαντικό ρόλο πέρα από το σχήμα του προσώπου, παίζει και ο σωματότυπος του ατόμου, για να καταλήξουμε στην τελική επιλογή σωστού κουρέματος και χτενίσματος!

Be first to comment