ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΟΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ

ΜΠΟΤΕΣΣε λίγο καιρό ετοιμαζόμαστε να αποχωριστούμε τις αγαπημένες μας μπότες που φορούσαμε όλο τον χειμώνα και να τις αποθηκεύσουμε μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.

Ανάλογα με τη χρήση που τους έχουμε κάνει όμως, σίγουρα χρειάζονται κάποια περιποίηση για να τις έχουμε και την επόμενη σεζόν.

Οι γρατσουνιές, η αλλοίωση του χρώματος και γενικά οι μικρές φθορές, μπορούν να εξαφανιστούν με την κατάλληλη φροντίδα, ώστε οι μπότες σου να φανούν καινούριες και το επόμενο χειμώνα που θα τις φορέσεις ξανά.

Συχνά στις μπότες υπάρχουν λευκοί λεκέδες, που τις κάνουν να φαίνονται ξεθωριασμένες. Οι λεκέδες αυτοί προέρχονται ή από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες ή από σκόνη που έχει συσσωρευτεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο τους ή γιατί πραγματικά ξεθώριασαν. Για να τις καθαρίσεις από τους λεκέδες αυτούς, βάλε σε ένα μπολ ίση ποσότητα νερού με ξίδι. Με ένα μαλακό πανί τρίψε τις λευκές επιφάνειες. Το ξίδι διαλύει αυτούς του λεκέδες, χωρίς να χαλάει το δέρμα. Αφού τελειώσεις με τις άνω επιφάνειες, πέρνα και το κάτω μέρος της μπότας σου με νερό και ξίδι για έξτρα καθαριότητα πριν την αποθήκευσή τους.

Για τις γρατσουνιές, χρησιμοποίησε μία μπατονέτα, που θα την έχεις βουτήξει σε ελαιόλαδο. Πέρασέ τη κατά μήκος της γρατσουνιάς και μετά σκούπισε από πάνω με ένα στεγνό πανί.

Τα φθαρμένα τακούνια ή τις φθαρμένες επιφάνειες γύρω από τη σόλα, πέρασέ τες με βαζελίνη και μετά σκούπισε τα σημεία αυτά με ένα στεγνό πανί.

Καλή επιτυχία και με γεια σου!

Be first to comment