ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ…. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ !

απωλεια βαρους

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας συνήθως παραδίνονται αμαχητί σε αυτό.
Οι εξαντλητικές, χωρίς αποτέλεσμα πολλές φορές δίαιτες, από ένα σημείο και μετά τους κουράζουν, με αποτέλεσμα να χάνουν την πίστη τους και να εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια στο τέλος.
Όμως στην παχυσαρκία υπάρχει λύση!
Για να αντιμετωπιστεί σωστά, αποτελεσματικά και εφ’ όρου ζωής όμως, είναι δύο οι σημαντικοί παράγοντες.
Ο πρώτος είναι η σωστή διατροφή, όχι η δίαιτα.
Η σωστή διατροφή μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα της παχυσαρκίας, χωρίς να σας κουράσει και χωρίς να σας κάνει να θέλετε να την εγκαταλείψετε μετά από μερικές μέρες.
Ο δεύτερος παράγοντας, που οι περισσότεροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας αγνοούν, είναι η ψυχολογία, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απώλειας των κιλών, αλλά η γενικότερη ψυχολογία και τα πιο βαθιάς φύσεως προβλήματα του ατόμου.
Γνωρίζετε ότι για το πρόβλημα της παχυσαρκίας δεν ευθύνεται μόνο η διατροφή σας;
Γνωρίζετε ότι ακόμα και αν κάνετε την καλύτερη δυνατή διατροφή, όταν υπάρχουν ψυχολογικοί παράγοντες, που μπορεί να προέρχονται ακόμα και από την παιδική σας ηλικία, που να μην μπορείτε καν να συνειδητοποιήσετε, τότε είναι αδύνατο να χάσετε κιλά;
Άρα, το πρόβλημα της παχυσαρκίας μπορεί να καταπολεμηθεί με δύο τρόπους:
1) Σωστή διατροφή
2) Σωστή ψυχολογία

Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν στο σεμινάριο «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ…. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ !» με ένα και μοναδικό στόχο : Την αγάπη του εαυτού μας και την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της παχυσαρκίας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 2 μέρη.
Στο πρώτο μέρος, το Σάββατο 23 Μαΐου θα αναλύσουμε όλο το θεωρητικό κομμάτι του προβλήματος της παχυσαρκίας.
Στο δεύτερο μέρος, το Σάββατο 30 Μαΐου θα συζητήσουμε μαζί σας όλα αυτά που σας απασχολούν και μαζί θα βρούμε τις λύσεις ώστε η παχυσαρκία να γίνει για εσάς ή για κάποιο δικό σας άτομο παρελθόν.

Χρόνος σεμιναρίου :
Σάββατο 23 Μαΐου 17: 00-20:00
Σάββατο 30 Μαΐου 17:00-20:00

Εισηγητές σεμιναρίου :
Γιώργος Λουκίσσας ( Διαιτολόγος-Διατροφολόγος )
Δανάη Μπουζούρα ( Ψυχολόγος )
Χορηγός επικοινωνίας : youarethestar.gr

Τόπος σεμιναρίου : Ομήρου 56, Ν.Σμύρνη, 1 όροφος (Κουδούνι : Γιώργος Λουκίσσας Διαιτολόγος Δανάη Μπουζούρα Ψυχολόγος )

Κόστος σεμιναρίου:
80 ευρώ + ΦΠΑ για τους συμμετέχοντες και στα 2 μέρη
50 ευρώ + ΦΠΑ για τους συμμετέχοντες στο 1ο μέρος ( Το 2ο μέρος δεν μπορείτε να το παρακολουθήσετε αν δεν έχετε παρευρεθεί στο 1ο).

Τιμές για ανέργους συνταξιούχους και φοιτητές ( σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μας προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά :
60 ευρώ + ΦΠΑ για τους συμμετέχοντες και στα 2 μέρη
40 ευρώ + ΦΠΑ για τους συμμετέχοντες στο 1ο μέρος ( Το 2ο μέρος δεν μπορείτε να το παρακολουθήσετε αν δεν έχετε παρευρεθεί στο 1ο).

Εάν η δήλωση συμμετοχής σας γίνει μέχρι την 15 Μαΐου έχετε έκπτωση 25% σε όποιο πρόγραμμα επιλέξετε.

Οι δηλώσεις συμμετοχών θα γίνονται δεκτές εώς την 19/5/2015
Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.

Το σεμινάριο συνιστάται και σε γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με το σεμινάριο στείλτε μας mail σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις με θέμα : ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
info@youarethestar.gr

Για να σας σταλεί η φόρμα αίτησης συμμετοχής, στείλτε mail με θέμα ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις:
info@youarethestar.gr
danae_bouzoura@yahoo.com.
loukissas3@yahoo.com

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ

Ο Γιώργος Λουκίσσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1998 παρακολούθησε επιτυχώς το τμήμα διαιτολογίας και διατροφής του ΙΕΚ Ιπποκράτειος στο οποίο βραβεύτηκε με έπαινο. Το 2000-2003 φοίτησε στο John Moores University of Liverpool όπου παρέλαβε πτυχίο Bachelor of science in Nutrition with Honors. Μετά τη στρατιωτική του θητεία παρακολούθησε μαθήματα στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο, μέσω του οποίου έκανε και την πρακτική του άσκηση σε νοσοκομεία της Αθήνας (Ερυθρός Σταυρός, Γεννηματά, Σισμανόγλειο, Τζάνειο), στα πλαίσια της ισοτιμίας του πτυχίου του.
Από το 2006 ως σήμερα εργάζεται στο διαιτολογικό του γραφείο στη Νέα Σμύρνη, έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων με προβλήματα παχυσαρκίας, διατροφικών διαταραχών, προβλήματα υγείας όπως ζαχαρώδη διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές, υπερχοληστεριναιμία κ.α. και με τη πάροδο των χρόνων έχει αναπτύξει μια δική του προσέγγιση για την προαγωγή της σωστής διατροφής και γενικότερα της υγείας μέσω μιας πιο σφαιρικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Η διαπίστωση του πόσο συνδέεται ο τρόπος της διατροφής μας με τη ψυχική μας κατάσταση τον οδήγησε στο να συνεργάζεται στενά με ψυχολόγους ειδικευμένους σε θέματα διατροφικών διαταραχών και τέλος στη συστέγαση-συνεργασία με τη ψυχολόγο Δανάη Μπουζούρα, πτυχιούχο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2014.

 

ΔΑΝΑΗ ΜΠΟΥΖΟΥΡΑ

H Δανάη Μπουζούρα είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Το 2007 ειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική σε μεταπτυχιακό επίπεδο τρίχρονης διάρκειας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ειδική Παιδαγωγική και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2011 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στις Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Κινητικού Συντονισμού, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, το 2012 ολόκληρωσε επιτυχώς το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ). Εν συνεχεία, το 2014 φοίτησε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) και εξειδικεύτηκε στις Ψυχολογικές Παρεμβάσεις και Δεξιότητες στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία Παιδιών, Εφήβων κι Ενηλίκων (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity), ενώ αργότερα τον ίδιο χρόνο ολοκλήρωσε την επιμόρφωσή της στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας Παιδιού και Εφήβου στη Β’ Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Προβληματική Χρήση στο Διαδίκτυο του 18 ΑΝΩ.
Από το 2012 εργάζεται συστηματικά στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Δήμου Ηλιούπολης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Δραστηριοτήτων Ευπαθών Ομάδων «ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ» παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, ψυχοθεραπεία εφήβων, συμβουλευτική γονέων, ομάδες ανάπτυξης ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών σχολικής ηλικίας, συμμετοχή σε διεπιστημονικές ομάδες. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται και στο ιδιωτικό της γραφείο. Ορισμένα από τα πεδία στα οποία εξειδικεύεται είναι ο σχολικός εκφοβισμός, οι μαθησιακές δυσκολίες, η υπερικινητικότητα, η συμβουλευτική γονέων, το άγχος και οι φοβίες, η κατάθλιψη, το πένθος, το διαζύγιο, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, η αυτογνωσία-αυτοεκτίμηση, η ενδοοικογενειακή βία και οι ψυχοσωματικές διαταραχές.

Be first to comment