ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ : ” Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ “

Από τον Κωνσταντίνο Μπαστούνη

Συνάντησα την Κατερίνα Ζαχαράκη τον περασμένο χειμώνα στη θεατρική παράσταση “H επανάσταση των pornstars” όπου κα συνεργαστήκαμε. Από τότε γίναμε φίλοι και σήμερα σας την συστήνω!

Κατερίνα Ζαχαράκη
Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και παράλληλα ασχολείται με το θέατρο. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας αλλά τα καλύτερά της χρόνια τα πέρασε στη Σπάρτη! Οι μεγαλύτερές της αδυναμίες όπως δηλώνει και η ίδια είναι το Ματσούκι (το χωριό της), ο Κωνσταντίνος (το βαφτιστήρι της) και η γιαγιά της!

Κωνσταντίνος Μπαστούνης.: Με εντυπωσιάζει η ηρεμία σου και αναρωτιέμαι αν είναι εύκολη η επαφή σου με τα παιδιά και πώς μπορείς να συνδυάζεις τις δυο σου ιδιότητες;
Κατερίνα Ζαχαράκη.: Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι λατρεύω τα παιδιά. Η επαφή μαζί τους δεν είναι πολύ εύκολη, αλλά είναι πολύ ευχάριστη. Ότι έχει να κάνει με παιδιά σου ρουφάει αρκετή ενέργεια, παράλληλα όμως σου δίνει. Επιπλέον σε θέτει σε συνεχή εγρήγορση. Είναι μια σχέση όμως αλληλεπίδρασης. Και αυτό είναι το μυστικό: να μάθεις να είσαι ανοιχτός και να παίρνεις από τα παιδιά όλα όσα έχουν να σου δώσουν και πίστεψε με… είναι πολλά!!!! Το μόνο που μένει να κάνω είναι να συνδυάσω τις γνώσεις που έλαβα, με αποτέλεσμα να υπηρετώ ακριβώς την έννοια της ηθοποιίας. Να ποιώ ήθος και στην τάξη και στην σκηνή!

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Σώστε του ήρωες»

Κ.Μ.: Το καλοκαίρι συμμετείχες σε μια παιδική παράσταση. Θες να μας μιλήσεις για αυτή;
Κ.Ζ.: Το καλοκαίρι βρισκόμουν σε περιοδεία με το Παιδικό Θέατρο ΕΚΟΝΤΕΣ στη θεατρική παράσταση «Σώστε τους ήρωες» σε σκηνοθεσία του Στάθη Αναστασίου. Ένα χαρούμενο, μα παράλληλα συγκινητικό έργο γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό. Σκοπός της παράστασης ήταν να διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά και να τα προβληματίσει, αφού το κείμενο, βασισμένο στους κλασικούς ήρωες των παραμυθιών, σχολιάζει τον εγκλωβισμό τους στα τεχνολογικά μέσα (τηλεόραση, ηλ. υπολογιστές κ.λπ.), που ως αποτέλεσμα έχει την απομόνωσή τους σε έναν εικονικό κόσμο . Ήταν μια απίστευτη εμπειρία και άψογη συνεργασία που θα την επαναλάμβανα χωρίς καν να το σκεφτώ!

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Η επανάσταση των pornstars» (photo: Δημήτρης Τριανταφύλλου)

Κ.Μ.: Αγαπημένη φράση του έργου;
Κ.Ζ.: «Η επιλογή είναι δική σου! Πάντα θα είναι δική σου…»

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Οι δούλες»

Κ.Μ. : Ποια η σχέση σου με την ομάδα VIRUS B;
Κ.Ζ.: Είμαι μέλος της θεατρικής ομάδας VIRUS B και φέτος, για 2η χρονιά, θα συμμετέχω στην παράσταση «Η επανάσταση των pornstars» σε σκηνοθεσία του Αντώνη Σπίνουλα.

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Η επανάσταση των pornstars» (photo: Φωτεινή Παπαδοπούλου)

Κ.Μ.: Λίγα λόγια για το έργο;
Κ.Ζ.: «Η επανάσταση των pornstars» είναι ένα καθαρά εικαστικό έργο. Έχοντας όμως τη Μαρία Καραθάνου στα κοστούμια, την Αγγελική Ράπτη στο make-up και εσένα, το Νίκο Μπουγιούκο και τον Θοδωρή Ρέγκλη στη μουσική, την Μαριάννα Τσαγκαράκη στην κίνηση και σκηνοθέτες τον Αντώνη Σπίνουλα και το Νίκο Γιαννίκα το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εκθαμβωτικό! Το όλο σύνολο έδενε μαγικά! Η δική μου δυσκολία ως ηθοποιός ήταν να φέρω στη σκηνή μια οντότητα καθόλου ανθρώπινη, αφού έπρεπε να υποδυθώ ιδέες και όχι ρεαλιστικές προσωπικότητες.

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Η επανάσταση των pornstars» ( photo: Σταυρούλα Δημητράκαινα)

 

K.M.: Επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον;
Κ.Ζ.: Όπως σου είπα θα συμμετέχω ξανά στη θεατρική παράσταση «Η επανάσταση των pornstars» και την άνοιξη θα πρωταγωνιστήσω στην κινηματογραφική ταινία του Αντώνη Σπίνουλα.
Κ.Μ.: Στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;
Κ.Ζ.: Μου αρέσει να διαβάζω. Δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ πριν διαβάσω κάτι. Όχι οτιδήποτε… Τα τελευταία χρόνια έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στη μεταφυσική και σε ότι έχει να κάνει πέρα από την ανθρώπινη διάσταση. Μου ανοίγει ορίζοντες, με γαληνεύει και μου διατηρεί την ελπίδα ζωντανή ότι η σωτηρία της ανθρωπότητας είναι κοντά!

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Η Φαύστα»

Κ.Μ.: Σε ευχαριστούμε πολύ Κατερίνα. Περισσότερα … επί σκηνής!!!!
Κ.Ζ.: Ακριβώς! Και εγώ ευχαριστώ και να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!

Κατερίνα Ζαχαράκη

«Η επανάσταση των pornstars» (photo: Δημήτρης Τριανταφύλλου)

 

 

 

Be first to comment