ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΣΠΥΡΟ ΧΑΛΚΙΑ : ” ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ “

Από τον Κωνσταντίνο Μπαστούνη

Ο ηθοποιός Σπύρος Χαλκιάς γεννήθηκε στον Βόλο, σπούδασε  θέατρο στην Ανώτερη Σχόλη Δραματικής Τέχνης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και αυτή την χρονική περίοδο συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας Βόλου συμμετέχοντας σε τρείς θεατρικές παραγωγές.

Ας μάθουμε περισσότερα γι’ αυτόν!

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Σπύρο, πότε ακριβώς ήταν η πρώτη σου επαφή με το θέατρο;

Σπύρος Χαλκιάς: Η πρώτη μου επαφή με το θέατρο ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, πάντα οπτικά βεβαιά, παρακολουθώντας πολλές παραστάσεις του μεγάλου μου αδερφού που τυχαίνει να είναι ο Τάσος Χαλκιάς. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μικρόβιο του θεάτρου είναι γονιδιακό!

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Παρόλο που έχεις διάσημο αδερφό πως και έχεις επιλέξει να μείνεις στον Βόλο και δεν έχεις κατέβει ακόμα στην πρωτέυουσα;

Σπύρος Χαλκιάς: Η επιλογή μου είναι καθαρά για οικονομικούς λόγους, μου είχε δοθεί η ευκαιρία πιο παλιά να κατέβω Αθήνα, αλλά με κράτησαν στον Βόλο προσωπικές υποχρεώσεις που δεν μου επέτρεπαν να μετακινηθώ άμεσα στην Αθήνα. Όμως είναι στα μελλοντικά μου σχέδια και όσο περνάει ο καιρός το λαχταρώ ακόμη πιο πολύ.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Έμαθα οτι συμμετέχεις σε τρείς θεατρικές παραγωγές φέτος, μίλησε μας για αυτές.

Σπύρος Χαλκιάς: Φέτος είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί με την θεατρική ομάδα που συνεργάζομαι από το 2010, την Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας επιλέξαμε για έναρξη θεατρικής σεζόν το έργο του Αρκά ”Εχθροί Εξ Αίματος” στο οποίο υποδύομαι τον ρόλο του Λεπτού Εντέρου. Αμέσως μετά την πρεμιέρα του έργου που πήγε πάρα πολύ καλά, ξεκινήσαμε πρόβες για την παιδική σκηνή με το έργο ”Η Καρδιά της Βασιλοπούλας” της Πηνελόπης Δέλτα και τώρα έχουμε ξεκινήσει πρόβες για το επόμενο έργο της Κεντρικής Σκηνής που θα είναι η κωμωδία ”Το Επικίνδυνο Παιχνίδι” του Μανώλη Κορρέ το οποίο θα ανέβει αρχές Φεβρουαρίου.

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Γενικά έχει δημιουργηθεί μια φήμη για το κοίνο του Βόλου, ότι είναι δύσκολο,ισχύει; Έρχεται κόσμος στο θέατρο;

Σπύρος Χαλκιάς: Θεατρόφιλο κοινό ο Βόλος διαθέτει, είναι δύσκολο κοινό από την άποψη οτι θέλει να δεί συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα αν θέλεις να ανεβάσεις ένα έργο του Ιονέσκο θα το σκεφτείς πολύ,δίοτι γνωρίζεις από πριν οτι δεν θα έχει την απήχηση που προσδοκείς. Επίσης ένα μεγάλο κακό που έχει ο Βόλος είναι ότι υπάρχει μια ξενομανία, υπό την έννοια ότι ο Βολιώτης θα προτιμήσει να δει μια παράσταση από την Αθήνα, με 20 ευρώ εισιτήριο και θα σνομπάρει το ντόπι. ,Αυτό το πράγμα εμένα σαν ηθοποιό με ενοχλεί γιάτι δημιουργείται διάκριση.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ  ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Ποιο είδος θεάτρου σε γοητέυει περισσότερο;

Σπύρος Χαλκιάς: Με γοητεύει και με συναρπάζει το Θέατρο του Παραλόγου,γιατί το συγκεκριμένο είδος θεάτρου ξεφεύγει από τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες και τις καταστάσεις. Τα πάντα είναι ρευστά, ο χρόνος, ο τόπος, η ταυτότητα των χαρακτήρων .Στις διπλώματικες εξετάσεις στο τέλος της Σχόλης είχα επιλέξει το θεατρικό έργο ”Το Μάθημα” του Ευγένιου Ιονέσκο. Είναι ένα έργο που θέλω πολύ να ξαναπαίξω.

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Σε ωφέλησε η παραμονή σου στον Βόλο όλα αυτά τα χρόνια;

Σπύρος Χαλκιάς: Μπορώ να πώ πως με ωφέλησε σε μεγάλο βαθμό.ψΜου δόθηκε η δυνατότητα να εξελιχθώ πάνω σε πολλούς ρόλους και το θεωρώ σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα πορεία μου στο θέατρο. Πιστεύω οτι δεν θα είχα την ίδια τύχη έαν έφευγα στην Αθήνα αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από την Δραματική Σχολή.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ  ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Κωνσταντίνος Μπαστούνης: Ποια  είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το μέλλον;
Σπύρος Χαλκιάς: Μετά την λήξη της θεατρικής σεζόν, τις μέρες του Πασχά, ύπαρχει πιθανότητα για καλοκαιρινή περιοδεία με το ”Εχθροί εξ Αίματος” του Αρκά.

 

O Σπύρος Χαλκιάς είναι ενεργός ηθοποιός απο το 2005 έχοντας λάβει συμμετοχή σε παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου και από το 2010 είναι μέλος της Πειραματικής Σκηνής Νέας Ιωνίας Βόλου.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ  ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Be first to comment