ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΚΑ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ «ΘΟΡΥΒΟ» ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !

βασιλης τοκας

Από την Μάριαν Νικολάου

Βασίλη που σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Βρίσκομαι τώρα στην μικρή Ελλάδα, την Αστόρια στη Νέα Υόρκη.

“Τα πράγματα είναι απλά” μάθαμε ότι θα είναι ο τίτλος στο νέο σου τραγούδι. Ισχύει και τι είναι αυτό που θα ακούσουμε;

Τα πράγματα… ναι, είναι απλά και έρχεται η ώρα να το καταλάβετε! Ναι ισχύει είναι ένα πολύ ανεβαστικό τραγούδι με πολύ ρυθμό που πιστεύω θα αρέσει στον κόσμο γιατί λέει κάτι που ο κόσμος κάνει “relate”.

βασιλης τοκας

Πότε κυκλοφορεί και ποιοι είναι οι συντελεστές του;

Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα βγει περιμένουμε λίγο γιατί υπάρχουν άλλα τραγούδια που πρέπει να τελειώσουμε, να έχουμε και ακόμα πιο καλό follow up όπως αυτό μετά από το “ΚΑΤΑΛΑΒΑ”.

Πως νιώθεις για την επιτυχία του τραγουδιού “ΚΑΤΑΛΑΒΑ”;

Είμαι πολύ περήφανος με το “ΚΑΤΑΛΑΒΑ” γιατί άρεσε πολύ στον κόσμο, έπαιξε πολύ στα ραδιόφωνα και κέρδισε στο “SFERA MORNING SHOW”τραγούδι από έναν νέον καλλιτέχνη. Ήδη όλοι η DJ το παίζουν έξω. Μέχρι και ο φίλος μου DJ DECIBEL το έκανε ένα τρελό “Intro Edit” που βρίσκεται τώρα στο youtube.

Καριέρα μπορούν να κάνουν σήμερα τα νέα παιδιά στην δισκογραφία όπως είναι η εποχή μας;

Τηρούμενων των αναλογιών της εποχής, ελάχιστοι θα βρουν χώρο να κάνουν κάτι. Για καριέρα δεν ξέρω! Εγώ είμαι εκτός Ελλάδας …και δεν βλέπω την μουσική σαν δουλειά το κάνω για πάρτη μου, γιατί το γουστάρω. Η μουσική είναι πάθος και ο τρόπος έκφρασης μου.

Για την καριέρα ενός καλλιτέχνη, τι πιστεύεις στις μέρες μας ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη;

Η δύναμη σου είναι τι αποτέλεσμα δίνεις, τι ομάδα έχεις πίσω σου, πόσο σκληρά έχεις δουλέψει .
Σίγουρα ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος, αλλά και οι δημόσιες σχέσεις έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Είναι όλα αλληλένδετα, μπορείς όμως να τραγουδάς στο μπάνιο, όπως ο άρχοντας ο Παντελίδης και να γίνεις sensation.

Eχεις τρέλα με την μουσική! Πόσο σου αρέσει ο «Θόρυβος»;

Έχω τρέλα με την μουσική, μου αρέσουν διαφορετικά στυλ μουσικής, ασχολούμαι με λαϊκά και με house, με hip hop, με rock, συνέχεια σκάφτομαι καινούργια remix ή διασκευές, συνέχεια τρέχει το μυαλό μου.

Πιστεύεις πως δυσκολεύεται ο κόσμος να διασκεδάσει λόγω της οικονομικής κρίσης;

Έχει μπει στο πετσί μας η κρίση. Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν βγαίνει με την ιδία όρεξη όπως παλιά, δεν θα χαλάσουν πολλά λεφτά πλέον. Όλο αυτό σκοπό έχει να μας ρίξει ψυχολογικά για να μην ανοιγόμαστε. Η διασκέδαση δεν είναι πολυτέλεια, όπως λένε όλοι, αλλά ανάγκη. Δεν μπορείς να περάσεις τη ζωή σου μόνο δουλεύοντας, η Ελλάδα δεν πεθαίνει πότε θα γλεντάμε και ας πονάμε.

Τι διαφορές εντοπίζεις στους Έλληνες του εξωτερικού και στους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα;

Έχουν μεγάλη διαφορά. Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πάρα πολύ λίγοι, που δουλεύουν σκληρά. Οι πιο πολλοί έχουν μάθει από τους γονείς τους, έχουν χάσει την γλώσσα των παππούδων τους.
Στην Ελλάδα οι Έλληνες δουλεύουν, άμα έχουν βέβαια δουλειά, και κυνηγούν ευκαιρίες.  Δουλεύουν και δυο δουλειές την ημέρα αλλά δεν το βάζουν κάτω, όσο και αν η οικονομική κατάσταση δεν τους βοηθάει.

Ανταγωνισμός υπάρχει στον χώρο;

Ναι, βέβαια υπάρχει ανταγωνισμός σε ότι και να κάνεις …στο Music business είναι πάρα πολλοί που είναι καλοί και πάρα πολλο’ι που είναι κακοί! Πρέπει να μάθεις να τους ξεχωρίζεις.

Πιστεύεις πως η αισιοδοξία μπορεί να είναι η λύση αυτή την περίοδο;

Ναι, το πιστεύω, η μόνη λύση είναι η αισιοδοξία και να μην το βάζουμε κάτω όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί .Ίσως μέσα στην όλη δυσκολία όλο αυτό να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους
Και στο Μusic Business που είναι δύσκολος χώρος πρέπει να μην χάνεις την αισιοδοξία σου και να είσαι ο εαυτός σου.

Πώς ονειρεύεσαι τον εαυτό σου καλλιτεχνικά;

Ονειρεύομαι του χρόνου να έχουμε ένα καλό Αlbum με ένα φοβερό remix μέσα, μπαλάντες, τσιφτετέλια ρούμπες κ.α. Έχουμε πολύ θόρυβο να κάνουμε!

Για να ολοκληρώσουμε, θέλω να κάνεις μια ευχή για τον κόσμο που μας διαβάζει…

Εύχομαι να έχουμε μια καλή άνοιξη χωρίς αλλεργίες! Να είμαστε γεροί και να περάσουμε άλλο ένα μαγικό και όμορφο καλοκαίρι!

Κατάλαβα…

βασιλης τοκας καταλαβα

 

Be first to comment