ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟ

ανδρεας διονυσοπουλος

Ο Ανδρέας Διονυσόπουλος είναι ένας καλλιτέχνης που μετράει αρκετά χρόνια στο μουσικό στερέωμα.

Κατάγεται από την Πάτρα και για αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από την δισκογραφική του συλλογή, μια ολοκληρωμένη δουλειά αφιερωμένη στον θεσμό του καρναβαλιού, ο όποιος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την γενέτειρα του. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι ο Ανδρέας Διονυσόπουλος έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες στο κοινό της Πάτρας, που συνεχίζουν και συντροφεύουν τις επόμενες γενιές. Με αφορμή λοιπόν την καινούργια του δουλειά «Παράθυρο στο Φως», μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε και εμείς λίγο καλύτερα αυτόν, τον αξιόλογο τραγουδοποιό, μέσα από την ακόλουθη συνέντευξη.

Καλησπέρα σας κύριε Διονυσόπουλε. Για αρχή θα θέλαμε να συστηθείτε στους αναγνώστες του site μας.
Α.Δ. Άρχισα να τραγουδάω το 1986 σε μπουάτ της Πάτρας και το 1990 παρουσίασα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Θα δεις που θα σ αρέσει”. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη παραγωγή με έντεκα τραγούδια που είχα γράψει εγώ. Από αυτή τη δουλειά ξεχώρισαν κάποια τραγούδια με πιο δημοφιλές το “θα δεις που θα σ αρέσει”. Το 1992 σε συνεργασία με τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, κυκλοφόρησε το “Καρναβάλι ολέ”, ένας δίσκος με πέντε τραγούδια δικά μου και μία συμμετοχή του Πάρι Πλιάκα, ενός αξιόλογου κιθαρίστα με εξειδίκευση στο flamenco. Από αυτόν τον δίσκο ακούστηκαν και ακούγονται ακόμα όλα τα τραγούδια, με κορυφαίο το “Ολέ”, πού βρίσκεται κάθε χρόνο στην επικαιρότητα την περίοδο του καρναβαλιού σε πολλές πόλεις τη Ελλάδας. Το 1993 σε συνεργασία με την sony music κυκλοφόρησε μία νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Όλα περνάνε” πού περιείχε και το τραγούδι “Θα δεις που θα σ αρέσει”, το οποίο έκανε δεύτερη καριέρα και η sony music το συμπεριέλαβε στο χρυσό πακέτο του 1994. Όλες αυτές οι δουλειές γίνονται σε συνεργασία με τον ALEXANDRO, φίλο και συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος παράλληλα κάνει την δική του καριέρα στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Υπήρξε μία διακοπή στην μουσική καριέρα σας για μεγάλο διάστημα, που οφειλόταν αυτή η διακοπή;
Α.Δ. Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι το 2000 εμφανιζόμουν σε νυχτερινά κέντρα στην Πάτρα αλλά και σε άλλες πόλεις, και το μόνο που με δένει με τον χώρο της μουσικής είναι η συνεργασία μου με τον Άκη Δείξιμο, με τον οποίο συμμετέχουμε σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές, με δικούς μου στίχους και μουσική δική του. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω κάτι άλλο, θεωρώντας ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε. Ασχολήθηκα με καταστήματα εστίασης με αγαπημένο το Σολ, ένα χώρο στην Πάτρα που έγραψε την δική του ιστορία, γιατί μέσα από αυτόν τον χώρο πέρασαν πολλά νέα άτομα πού αναζητούσαν την καλλιτεχνική τους ταυτότητα και αρκετοί από αυτούς είναι ήδη γνωστοί στο κοινό και γράφουν την δική τους ιστορία στο τραγούδι και την δημιουργία.

Η αλήθεια είναι ότι κάνατε την επανεμφάνιση σας με ένα αρκετά ενδιαφέρον τραγούδι με τίτλο «Παράθυρο στο Φως». Το κομμάτι αναφέρεται στις δυσκολίες που μπορεί να συνάντησε στην ζωή του ο πρωταγωνιστής αλλά και πώς τις αντιμετώπισε, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κομμάτι ανταποκρίνεται σε κάποια προσωπικά σας βιώματα;
Α.Δ. Το “Παράθυρο στο φως” ήταν η αφορμή να ανοίξει ένας νέος κύκλος για μένα. Όταν διάβασα τούς στίχους του Διονύση Γιατρά, (ο οποίος πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον χώρο της μουσικής), είδα το παράθυρο, είδα και το φως. Το τραγούδι αυτό έρχεται να μας θυμίσει ότι στην ζωή μας ότι αγαπάμε πραγματικά, το θέλουμε πολύ και το πιστεύουμε, κάποια στιγμή έρχεται. Επίσης ότι είναι σημαντικό να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να τον αγαπάμε, με τα λάθη και τις αδυναμίες του, γιατί τότε μπορούμε να αγαπήσουμε τα πάντα γύρω μας.

Πως βρίσκει τον Ανδρέα Διονυσόπουλο το 2015 μουσικά και επαγγελματικά;
Α.Δ. Μουσικά, με κατάλληλες συνθήκες θα ήθελα να κάνω κάποιες εμφανίσεις. Τα τελευταία χρόνια, η επαγγελματική μου ζωή δε σχετίζεται με το χώρο της μουσικής.

Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον;
Α.Δ Όπως είπα πριν το “Παράθυρο στο φως” άνοιξε ξαφνικά έναν νέο κύκλο στην ενασχόλησή μου με τη μουσική. Ήδη σκέφτομαι το επόμενο βήμα,το οποίο θα ήθελα να γίνει πολύ προσεκτικά. Το κάθε τραγούδι θεωρώ ότι περνάει ένα μήνυμα και όταν δημιουργώ τραγούδια θέλω να έχω κάτι ενδιαφέρον να πω.

Τελευταία ερώτηση, πως θα μπορούσε να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας;
Α.Δ Μπορεί όποιος θέλει να με βρει στην σελιδα μου στο facebook :

https://www.facebook.com/Andreas.Dionysopoulos.Page

Καθώς επίσης και στο e-mail μου:
andreasdionisopoulos3@gmail.com

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη!

 

Be first to comment