ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ POPCAKES

popcakes

Από τη Μάριαν Νικολάου

Σας καλωσορίζουμε και θέλουμε κατ αρχάς να μας πείτε λίγα λόγια για την δημιουργία των POPCAKES.
Οι POPCAKES δημιουργήθηκαν από την επιθυμία όλων μας να εκφραστούμε δημιουργικά. Ο καθένας μας είχε στο παρελθόν τη δική του “μουσική ιστορία” αλλά κάποια στιγμή βρεθήκαμε και συνεργαστήκαμε. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν φίλοι από τα παλιά και αυτό βοήθησε πάρα πολύ σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας του σχήματος. Επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι κοινές μας μουσικές ρίζες και επιρροές.

Τα τραγούδια σας είναι αποτέλεσμα μιας ιδέας που έχει ένα μέλος ή ο καθένας βάζει το δικό του κομμάτι στην δημιουργία τους;
Οι μουσικές ιδέες ξεκινούν και ολοκληρώνονται σχεδόν πάντα από τον Johnny Logotheti αλλά βρίσκουν και τους υπόλοιπους σύμφωνους. Από κει και πέρα ο καθένας συμμετέχει με τις δικές του ξεχωριστές ευαισθησίες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό . Υπάρχει ελευθερία σε αυτήν την αλληλεπίδραση.

Η πρόσφατη κυκλοφορία σας , είναι το single “Superior boy”, ένα χορευτικό pop τραγούδι, το οποίο έγινε και video clip. Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία του και για τους ανθρώπους που σας βοήθησαν στην ολοκλήρωση του.
Η αρχική σύνθεση είχε ξεκινήσει από το couple και πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να “αναδυθεί” το refrain. Ζητούμενο ήταν μετά από ένα σχετικά θλιμμένο και εσωστρεφές couple να συνεχίσει ένα πιο ευδιάθετο και εξωστρεφές refrain, κάτι δηλαδή στην ουσία αντιφατικό. Την τελική διαφορετική πνοή στο κομμάτι έδωσε ο παραγωγός μας, ο Ανδρέας ο Ασημακόπουλος (Massroom Studio), που πρόσθεσε και εισήγαγε καινοτόμα για μας electro στοιχεία, δίνοντας στη σύνθεση μια πιο σύγχρονη electro μορφή. Καταλυτικά λειτούργησε στη δημιουργία του video clip ο Jim Evgenidis (Icon Filmworx).

Το “Superior boy” θα συμπεριλαμβάνεται σε κάποια ολοκληρωμένη δισκογραφική σας δουλειά στο άμεσο μέλλον;
Το “Superior boy” είναι το πρώτο single που κυκλοφορήσαμε από το επερχόμενο LP μας “ ONE SPARK” που περιέχει συνολικά δώδεκα κομμάτια και θα κυκλοφορήσει άμεσα. Το album συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά μουσικά στοιχεία, είναι θα έλεγε κανείς ένα ανθολόγιο από όλα αυτά που θέλαμε να πούμε και μας απασχολούσαν για πολύ καιρό και ήταν μια καλή ευκαιρία να τα εξωτερικεύσουμε.

Τι σας εμπνέει να γράφετε μουσική. Ποιά είναι τα ερεθίσματα σας;
Πρώτα από όλα υπάρχουν τα συνεχή ερεθίσματα από τις μεγάλες και καλλιτεχνικά αξιολάτρευτες μουσικές προσωπικότητες, κυρίως της rock, που τόσα χρόνια μας συντρόφευσαν στις περιπλανήσεις μας, μας έδειξαν τι είναι πραγματικά όμορφο, μας παρηγόρησαν, μας ξεσήκωσαν, μας δίδαξαν σοφά και τόσα άλλα, προσωπικότητες στις οποίες και εμείς όπως και πάρα πολύ άλλοι χρωστάμε τόσα! Από κει και πέρα βέβαια είναι ο καθένας μόνος του με τον εαυτό του. Αυτός θα του μιλήσει, αυτός θα του δώσει τα εσωτερικά ερεθίσματα για να προχωρήσει, γι’ αυτό και δεν μπορεί παρά η δημιουργία να κουβαλάει κομμάτια της προσωπικότητας του.

Σήμερα το 2015, τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα είχατε σχεδιάσει όταν δημιουργηθήκατε ή εάν δεν είναι έτσι, τι υποχωρήσεις αναγκαστήκατε να κάνετε στο πέρασμα την χρόνων για να συνεχίζετε να παίζετε και να δίνετε στον κόσμο την μουσική σας;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πράγματα που πιστεύουμε ότι δεν πραγματοποιήσαμε ακόμη. Πάντα υπάρχει η επιθυμία για αναζήτηση και εξέλιξη. Πιστεύουμε ότι στη συνέχεια, με επόμενες δουλειές που ήδη ετοιμάζονται, όλα αυτά θα υλοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Τι είναι για εσάς το live; Τι συναισθήματα σας δημιουργεί η άμεση επαφή σας με τον κόσμο επάνω στην σκηνή;
Το live δεν μπορεί παρά να σου δίνει χαρά και ανάταση. Είναι μάλλον η δύναμη της άμεσης επικοινωνίας με το κοινό. Κάθε live έχει την δική του οντότητα και μοναδικότητα. Η κάθε στιγμή σε αυτήν την αμφίδρομη επικοινωνία είναι διαφορετική και αυτό έχει τη δική του μαγεία.

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία σας;
Αυτό είναι μάλλον δύσκολο να το απαντήσει κανείς. Θα μπορούσαμε όμως ίσως να πούμε ότι για τους Popcakes το “ONE SPARK” είναι μια σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια ; Υπάρχει ένα συγκριμένο χρονοδιάγραμμα ή ανάλογα την εξέλιξη των πραγμάτων θα καθορίσετε και την πορεία σας;
Περισσότερες δισκογραφικές δουλειές, όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό είναι στα σταθερά μας σχέδια.

Τα σχέδια σας στο θέμα των εμφανίσεων; Ετοιμάζετε κάτι άμεσα;
Τα live, προς το παρόν τουλάχιστον, περιστρέφονται περισσότερο γύρω από τον άξονα της παρουσίασης της καινούριας δουλειάς μας στο κοινό και με αυτόν τον προσανατολισμό περισσότερο κινούμαστε. Πάντως δε λείπει και η επιθυμία μας να βρεθούμε με παλιούς αλλά και νέους φίλους για να παίξουμε κομμάτια από παλιότερες δουλειές, κάτι που εμπεριέχει πάντα διαφορετική συναισθηματική φόρτιση.
Που μπορούμε στα social media να μαθαίνουμε νέα σας;
Μπορείτε να μας βρείτε στα:
www.facebook.com/Popcakes.music
https://www.youtube.com/user/popcakes1/feed

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και μουσικά και γενικά στην ζωή σας.
Και εμείς ευχαριστούμε.

Be first to comment