ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

To You are the star ( youarethestar.gr ) απόκτησε την ΚΟΥΖΙΝΑ του με ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜAΓΕΙΡΙΚΗΣ και συμβουλές από την Goga.

Γευστικές αναζητήσεις με την Goga

γαριδομακαροναδα

Επειδή διανύουμε την Σαρακοστή και πολλοί από σας νηστεύετε ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε, αλλά και για εκείνους που δεν νηστεύουν, το σημερινό μας πιάτο ενδείκνυνται,  να προσφερθεί στους αγαπημένους σας και ως γεύμα, μετά από μία κοπιαστική μέρα στην εργασία ή στο σχολείο, αλλά και ως δείπνο συντροφιά με καλούς φίλους.

Υλικά:  

  •    1 πακέτο μακαρόνια Νο 10 σπαγγετίνη
  •   2 κιλά φρέσκιες γαρίδες μέτριου ή μεγάλου μεγέθους (Ακαθάριστες ολόκληρες ή καθαρισμένες μόνο στο σώμα τους. Κεφάλι και ουρίτσα τα αφήνουμε) ή 1½ κιλό κατεψυγμένες καθαρισμένες  γαρίδες μέτριου ή μεγάλου μεγέθους
  •    2 κύβους λαχανικών (1 για τα μακαρόνια και 1 για την σάλτσα)
  •    700 γρ. φρέσκο χυμό ντομάτας
  •    ¾ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  •    Αλάτι (για τα μακαρόνια και την σάλτσα)
  •    Πιπέρι (για την σάλτσα)
  •    2 κουταλάκια γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  •    1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου (είναι πιο απαλή και δεν μυρίζει)
  •    2 κουταλάκια γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι
  •    ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  •    1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  •    Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα στην πιατέλα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό με ένα κύβο λαχανικών και αλάτι. Αφού βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με μία πιρούνα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά που αναφέρουμε μαζί – εκτός τις γαρίδες  και τον φρέσκο βασιλικό – και βράζουμε την σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε τις γαρίδες, – αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει – και συνεχίζουμε το βράσιμο για 6 με 8 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος της γαρίδας. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τις γαρίδες και ανακατεύουμε απαλά με την πιρούνα, ώστε η σάλτσα να αγκαλιάσει όλα τα μακαρόνια. Αφήνουμε δέκα λεπτά να ρουφήξουν τα μακαρόνια την σάλτσα. Σερβίρουμε σε μία πιατέλα τα μακαρόνια και από πάνω απλώνουμε τις γαρίδες. Τέλος πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

Σημείωση:

– Τα μακαρόνια μην τα βράσετε πολύ, να κρατάνε λίγο, όταν τα δοκιμάσετε να τα καταλαβαίνετε λίγο στο δόντι (al dente).

– Η σάλτσα να μην είναι πηχτή αλλά αραιή, για να μπορέσουν να την ρουφήξουν τα μακαρόνια (πρέπει να είναι ζεστά), όταν ανακατευτούν μαζί.

 

Καλή σας όρεξη !!!!!!!!!

Be first to comment