ΣΥΝΤΑΓΕΣ – Η ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

To You are the star ( youarethestar.gr ) απόκτησε την ΚΟΥΖΙΝΑ του με ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜAΓΕΙΡΙΚΗΣ και ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ καθώς επίσης και συμβουλές από την Goga.

                                             Γευστικές αναζητήσεις με την Goga

Η ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Μία πλούσια σε υλικά πίτσα, ζουμερή και πολύ όμορφα ψημένη, είναι πάντα ευπρόσδεκτη από όλους μας, για να μας κρατήσει συντροφιά ένα βραδάκι μαζί με ένα ποτήρι κρύα μπύρα παρεΐτσα με τους αγαπημένους μας φίλους.

σπιτικη πιτσα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
• ½ κιλό αλεύρι
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 2 κ.σ. ξύδι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.γ. αλάτι
• 1κ.γ. ζάχαρη
• 280 ml χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
Σε μία λεκάνη διαλύουμε την μαγιά σε 200ml χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι. Συνεχίζοντας προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, ρίχνοντας σιγά – σιγά το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και ελαστική. Ζυμώνουμε την ζύμη μας για 10΄ και την αφήνουμε για 30΄να ησυχάσει σκεπάζοντας την με μία πετσέτα. Μόλις περάσουν τα 30΄στρώνουμε την ζύμη μας στην μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου μας, αφού πρώτα την λαδώσουμε ελαφρά. Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για άλλα 30΄για να φουσκώσει. Η ζύμη μας είναι έτοιμη, όταν την πιέσουμε με το δάκτυλο μας και στο σημείο που πιέζουμε αφήσει λακκουβίτσα. Επίσης πρέπει να είναι μάτ. Να μην γυαλίζει. Να έχει στεγνώσει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
• 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
• 1 κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
• ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 1 κ.γ. βασιλικό
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 2 κ.γ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία μικρή κατσαρολίτσα και βράζουμε σε πολύ χαμηλά φωτιά, μέχρι να στεγνώσει εντελώς και να είναι πολύ πηχτή.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
• 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες (μπορούμε να βάλουμε και χρωματιστές, αν μας αρέσουν)
• 400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
• 80 γρ. ελίτσες σε ροδέλες
• 8 φέτες φουαντρέ ή πάριζα ή καπνιστή γαλοπούλα ή ό,τι άλλο μας αρέσει
• 8 φέτες μπέϊκον
• 700 γρ. τριμμένα κίτρινα μαλακά τυριά (ρεγκάτο, ένταμ, γκούντα, έμμενταλ κ.λ.π.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Όλα τα υλικά μαζί τα βάζουμε σε ένα τεφάλ τηγάνι και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να στεγνώσουν τελείως.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΤΣΑΣ:
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας στην λαμαρίνα, πάμε να της βάλουμε τα υλικά μας. Η σειρά είναι η εξής: πρώτα πάνω στην ζύμη στρώνουμε ελαφρά περίπου 200 γρ. τριμμένο τυρί, μετά την σάλτσα, ύστερα το φουαντρέ, το μπέϊκον, κατόπιν τα σωταρισμένα λαχανικά και τέλος τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην πρώτη σκάλα του φούρνου από κάτω προς τα πάνω στους 200 για 30΄σε αντιστάσεις πάνω – κάτω και άλλα 10΄μόνο κάτω αντίσταση.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

 

Be first to comment