ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΣΜΥΡΝΕΪΚΗ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

To You are the star ( youarethestar.gr ) απόκτησε την ΚΟΥΖΙΝΑ του με ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜAΓΕΙΡΙΚΗΣ και ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ καθώς επίσης και συμβουλές από την Goga.

          Γευστικές αναζητήσεις με την Goga

ΣΜΥΡΝΕΪΚΗ ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Για το σπίτι, για το γραφείο, για το σχολείο. Για όπου και σε όποιον θελήσουμε να την προσφέρουμε, ένα είναι σίγουρο. Όλοι θα την καλοδεχθούν και ακόμα καλύτερα, όλοι θα την απολαύσουν. Είναι πεντανόστιμη!!!!!!!!

kreatopita

ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
• 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 1 ½ φλιτζάνι πλιγούρι ή κους – κους ή πεπονάκι ή μικρές χυλοπιτούλες ή τραχανά
• 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κότας
• 2 κρεμμύδια ξερά
• 2 πράσα
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Πάπρικα γλυκιά
• Μοσχοκάρυδο
• Αλάτι – πιπέρι
• ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τον κιμά με το λάδι, τα κρεμμύδια και τα πράσα. Μόλις φύγει το κόκκινο χρώμα του κιμά, προσθέτουμε το πλιγούρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και τον μισό ζωμό κότας. Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά, αφού πρώτα του προσθέσουμε το τριμμένο τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, απλώνουμε το έτοιμο κρύο μίγμα του κιμά και στην συνέχεια απλώνουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και το λαδώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50΄ σε αντιστάσεις πάνω – κάτω. Μόλις ψηθεί βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με τον υπόλοιπο μισό ζωμό κότας όλη την πίτα και την σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!

Be first to comment