ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Γευστικές αναζητήσεις με την Goga

ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

κεικ με ταχινι

ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
½ φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 βανίλια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 κ.γ. κανέλα
4 γεμάτες κουταλιές σούπας ταχίνι
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 κ.γ. γεμάτη μπέϊκιν-πάουντερ
χοντροκομμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε με την σειρά και χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα, χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα, βανίλια, κανέλα, ταχίνι, αλεύρι και μπέϊκιν-πάουντερ. Αφού αφρατέψει το μίγμα μας, ρίχνουμε και τα καρύδια και αναδεύουμε ελαφρά. Λαδώνουμε την φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 για 50΄- 55΄, ανάλογα με την απόδοση του φούρνου μας. Για να διαπιστώσουμε αν είναι έτοιμο βυθίζουμε σε αυτό οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Be first to comment