ΣΥΝΤΑΓΗ – ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ – ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ – ΤΥΡΙ

  Γευστικές αναζητήσεις με την Goga

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ – ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ – ΤΥΡΙ

Επειδή όλες αυτές τις μέρες, δοκιμάσαμε κάθε λογής μαγειρεμένο κρέας, ευκαιρία είναι να κάνουμε λίγη αποτοξίνωση από αυτό. Σας προτείνουμε ένα απλό, νόστιμο και χορταστικό πιάτο. Δοκιμάστε το!!!!!

πατατες φουρνου με πρασα γαλοπουλα και τυρι

ΥΛΙΚΑ:
• 1 ½ κιλό πατάτες
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος
• 125 ml γάλα
• 3 πράσα
• 2 κρεμμύδια μεγάλα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• Θυμάρι – ρίγανη – αλάτι – πιπέρι
• 250 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
• 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
• Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό απ’ ότι το είχαμε και ρίχνουμε μέσα το γάλα , την κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά. Αφού πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τις πατάτες σε ροδέλες και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μίγμα, αφού πρώτα προσθέσουμε και την γαλοπούλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς καλυπτώντας το με αλουμινόχαρτο για 50΄και αφού τρυπήσουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι για να διαπιστώσουμε αν έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε το τυρί, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄ακόμη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Be first to comment