10 ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ – ΑΠΟ ΤΗΝ ANASTASIA MAGKATI

λαθη στο μακιγιαζ

Από την Anastasia Magkati

 10 λάθη στο μακιγιάζ που βλέπουμε συχνά να αγριεύουν τα χαρακτηριστικά μας και πρέπει να αποφεύγουμε, είναι τα παρακάτω:

 1. Όταν τοποθετούμε γραμμές  με το μολύβι γύρω από τα μάτια μας και κυρίως κάτω από αυτά, δείχνει πιο ωραίο όταν τις σβήνουμε απαλά  με ένα πινελάκι, έτσι ώστε να φαίνονται πιο φυσικές  και όχι απλά τοποθετημένες.
 2. Το ίδιο ισχύει και για το eye-liner, όταν το τοποθετούμε και πάνω και κάτω από τα μάτια, αφήνοντας άβαφα τα μάτια μας εσωτερικά, αγριεύει το βλέμμα μας.  Καλό είναι να χρησιμοποιούμε μολύβι εσωτερικά είτε σε μαύρο είτε σε ανοιχτό μπεζ, ανάλογα με το μέγεθος των ματιών μας.
 3. Όταν χρησιμοποιούμε τις σκιές, το τονίζω διότι είναι πολύ σημαντικό για να δείχνει ωραίο και φυσικό το μακιγιάζ, ακόμα και με τα πιο σκούρα χρώματα, πρέπει να τις σβήνουμε στο κόκκαλο για να μην αγριεύει το βλέμμα μας.
 4. Ως συνήθως, οι περισσότερες γυναίκες βάζουν πολλές στρώσεις μάσκαρα, με αποτέλεσμα να δείχνουν οι βλεφαρίδες ενωμένες. Το σωστότερο είναι να χρησιμοποιείτε μία βάση που δίνει μεγαλύτερο μέγεθος στις βλεφαρίδες και από πάνω μία-δύο στρώσεις μάσκαρα, για να είναι πιο ωραίο το αποτέλεσμα.
 5. Στις ηλικίες που έχουν βγεί οι πρώτες γραμμές έκφρασης κάτω και γύρω από τα μάτια, είναι καλό να χρησιοποιείτε ένα ελαφρύ concealer. Το παχύρευστο και βαρύ concealer, έχει την ιδιότητα να τονίζει περισσότερο τις γραμμές και να δείχνει πιο κουρασμένο το βλέμμα.
 6. Το μολύβι φρυδιών δεν το τονίζουμε στην αρχή των φρυδιών μας και άμα θέλουμε να δώσουμε σχήμα, φροντίζουμε να το πατήσουμε πιο απαλά σε αυτή την μεριά.
7. Το ρουζ να το δουλεύετε με το πινέλο, για να μη φαίνεται απλά τοποθετημένο.
8. Στα λεπτά χείλη, μη χρησιμοποιείτε κραγιόν σε ματ αποτέλεσμα, καθώς επίσης αποφύγετε τα σκουρόχρωμα.
9. Για τα πιο ξηρά δέρματα χρειάζεστε make up με πιο φυσικό αποτέλεσμα, που να σας δίνει και ενυδάτωση και όχι σε ματ αποτέλεσμα, διότι θα δείξει πιο κουρασμένο και θαμπό το δέρμα σας, καθώς θα τονίσει περισσότερο τις γραμμές έκφρασης. Επίσης, χρησιμοποιείτε λάμψεις σε κρεμώδη υφή, για να δώσετε ζωντάνια και νεανικότητα στο δέρμα σας.
 10. Σε αντίθεση με τα λιπαρά δέρματα ( προσοχή, όχι όμως λιπαρά αφυδατωμένα ), χρειάζεστε make up με ματ αποτέλεσμα και μία πούδρα για να σας βοηθήσει να μη βγει στην επιφάνεια μετά από λίγη ώρα η λιπαρότητα.
 Όσον αφορά τις λάμψεις είναι προτιμότερο να τις χρησιμοποιείτε σε μορφή πούδρας.
 Το αποτέλεσμα που ζητάμε από το μακιγιάζ είναι να αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά μας και να είμαστε πιο φρέσκιες. Ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ και ένα πιο φρέσκο και ξεκούραστο δέρμα.

Be first to comment