13 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Το να είναι κανείς τέλειος, εκτός από αδύνατο είναι και υπερτιμημένο. Χωρίς τα λάθη μας, σίγουρα θα είχαμε χάσει πολύτιμες εμπειρίες από τη ζωή. Έτσι, μάθαμε και την άποψη κάποιων ειδικών για το τι λάθη έχει κάνει κάθε γυναίκα, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της και γιατί επιβάλλεται να τα κάνει… Σε κάποια λάθη, δεν χρειαστήκαμε ειδικούς!

Το να δανείσει χρήματα σε κάποιον

χρηματα

 

Γιατί ήθελε να βοηθήσεικαι ήταν σίγουρη ότι θα τα πάρει πίσω. Αυτό φυσικά δεν έγινε ποτέ, αλλά το συνειδητοποίησε κατόπιν εορτής. Φυσικά δεν πειράζει, γιατί όπως μας είπε ο χρηματιστής Γιώργος Παπαϊωάννου, με αυτό τον τρόπο έμαθε να λέει όχι στο μέλλον….

Κατά λάθος πάτησε: «Απάντηση σε όλους»

γυναικειο λαθος
Αυτό αρκεί για να δημιουργήσει σε μια γυναίκα μια κρίση πανικού, έτσι δεν είναι; Κάτι τέτοιο βέβαια, την διδάσκει να ελέγχει 2 και 3 φορές στο μέλλον κάτι που πρόκειται να στείλει,  ( ειδικά στην εργασία ), αλλά το σημαντικότερο είναι πως αυτό το λάθος της υπενθυμίζει, πως είναι καλύτερο κάποια προσωπικά δεδομένα ή κάτι αρνητικό που σκέφτεται για κάποιον,  να τα κρατήσει εκτός pc, κινητού και τεχνολογίας γενικότερα, όπως προτείνει και η Στέλλα Καβουρά, ειδικός καριέρας σε μεγάλη πολυεθνική.

Έχει προσποιηθεί οργασμό

οργασμος

Αυτή η αμαρτία της κρεβατοκάμαρας, το μόνο που μπορεί να σου μάθει, είναι το πως να μεταμφίεσεις την απόλαυση. Δεν χρειάζεται μια γυναίκα να ” χτυπήσει ” τον εαυτό της για έναν ψεύτικο οργασμό, αλλά να ξέρει πως μέσα από αυτόν, έκανε τον σύντροφό της  να σκεφτεί πόσο απίστευτος εραστής ήταν, με αποτέλεσμα την επόμενη φορά να μη χρειαστεί να προσπαθήσει παραπάνω. Όπως είπε και ο σεξολόγος  Ian Kerner,  η απομίμηση δεν οδηγεί σε πραγματικούς οργασμούς Όταν σταματήσει μια γυναίκα να έχει ψεύτικους τότε  θα αρχίσει να έχει αληθινούς “.

Να αφήσει τον εαυτό της νακαεί “

φωτια

Με το να ” τεντώνει “  τον εαυτό της  στην εργασία και στην προσωπική  ζωή, κάποια στιγμή θα σπάσει απότομα. Το καλό όμως είναι, πως μέσα από το κάψιμο που θα νιώσει από το τέντωμα θα επανεκτιμήσει τις προτεραιότητές της και θα συνειδητοποιήσει τι είναι σημαντικό για την ίδια, όπως αναφέρει και η συγγραφέας  Elizabeth Lombardo, Ph.D., στο βιβλίο “A happy you “.

Το να κουτσομπολεύσει ένα φίλο

κουτσομπολιο gossip


Αν  έχετε ποτέ κουτσομπολεύσει κάποιον και ξαφνικά τον είδατε πίσω σας, ειδικά αν αυτός ήταν και φίλος, ξέρετε πόσο απαίσιο συναίσθημα είναι. Αν αυτό συμβεί σε μία γυναίκα όμως δεν πειράζει, γιατί το σίγουρο είναι πως εκείνη τη στιγμή θα πάρει ένα μάθημα ζωής και μια μεγάλη υπενθύμιση για το μέλλον,  ώστε να μην παρασύρεται σε κουτσομπολιά», όπως λέει και ο ψυχολόγος Γεράσιμος Κουτράκης.
Το να πάει στη δουλειά Hungover

hungoverΑυτό είναι κάτι που  πιθανότατα θα συμβεί σε όλους, τουλάχιστον μία φορά. Δεν πειράζει, γιατί μετά μια γυναίκα συνειδητοποιεί πόσο κουρασμένη και μη παραγωγική είναι, ώστε να  περιορίζεται σε ένα το πολύ δύοποτά τις καθημερινές, λέει ο  barman Ρομπέρτο, γνωστού club της παραλιακής.

Το να απομακρυνθεί από φίλους  όταν είναι σε μια σχέση

εωτευμενηΕίναι σχεδόν αναπόφευκτο όταν είσαι τρελά ερωτευμένος/η να νιώθεις πως έχεις ξεχάσει όλους τους άλλους.Είναι άδικο να απομακρυνθεί μια γυναίκα από τους φίλους της για μια σχέση “, λέει ο ψυχολόγος Γεράσιμος Κουτράκης,αλλά είναι επίσης μια κρίσιμη εμπειρία εκμάθησης . Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσει πόσα έχασε η ίδια τελικά απομακρύνοντας τους φίλους από κοντά της. Το καλό είναι, πως δύσκολα θα αποφασίσει να το κάνει ξανά στο μέλλον “.

Να παραμένει σε μια δουλειά που είναι όλα λάθος για εκείνη

jobΠοιος δεν έχει διατηρήσει μια δουλειά μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τον χρόνο ή τους πόρους ή την αντοχή για να βρει μια άλλη; Αν αυτό συμβεί σε μια γυναίκα, μπορεί να την απογοητεύσει, αλλά μπορεί επίσης να τη βοηθήσει αργότερα στην καριέρα της. “Γιατί στην επόμενη δουλειά θα είναι πιο απαιτητική, θα την επιλέξει με άλλα κριτήρια και θα αναγνωρίσει πιο εύκολα τα προειδοποιητικά σημάδια, ώστε να φύγει ξανά αν χρειαστεί “, λέει η

Στέλλα Καβουρά, ειδικός καριέρας.

Το να εμφανιστεί κάπου ντυμένη ανάρμοστα

λαθος ντυσιμοΑς ελπίσουμε ότι αυτό δε συνέβη σε συνέντευξη για δουλειά.  Οπουδήποτε αλλού δικαιολογείται… Αυτό το κλασικό σφάλμα έχει συμβεί σε  όλους λίγο-πολύ τελικά Αν τύχει μια γυναίκα να είναι overdressed σε ένα πάρτι ή  πολύ απλά ντυμένη για ένα κοκτέιλ πάρτι, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, αν κατά τ’ άλλα η συμπεριφορά της είναι αυτή που πρέπει. Επιπλέον, η αυτοπεποίθηση της, μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις,  ώστε οι άλλοι να μη δώσουν σημασία στο τι φοράει.

Σε αυτό δε χρειαστήκαμε τη γνώμη κάποιου ειδικού
Το να τρώει και να πίνει χωρίς να υπολογίζει θερμίδες, ακόμα και για αρκετές εβδομάδες στη σειρά
images
Το να συνειδητοποιήσεις ότι κάποια ρούχα σου δεν σου κάνουν πλέον, μπορεί να σου φέρει κατάθλιψη. Ειδικά όταν είσαι γυναίκα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να το αλλάξεις….Απλά, μια γυναίκα θα χρειαστεί να  επανεκτιμήσει το μέγεθος των μερίδων της και να ξοδέψει κάποιες επιπλέον ώρες στο γυμναστήριο “, μας λέει ο διατροφολόγος Άρης Αργυρίου.
Το να βρεθεί σεξουαλικά με κάποιον που δεν έπρεπε
One Night Stand

Είτε αυτό ήταν ένα one-night stand είτε σεξ με τον πρώην σου ή με κάποιον τέλος πάντων που ήξερες πως δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον από την πλευρά του, αλλά εσύ τον ήθελες πολύ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το σεξ που  αφήνει κενά ή ενοχές σε μια γυναίκα, κάποια στιγμή θα πρέπει να το ξεπεράσει και όχι να το χτυπάει στον εαυτό της,  λέει ο Kerner. ” Αυτό το είδος σεξ, καλύτερα να το δει απλά ως μια πρόβα στο να να ανακαλύψει τι της αρέσει και τι όχι. Μερικοί το αποκαλούν ένα λάθος, άλλοι  το αποκαλούν απλώς, μια καμπύλη μάθησης “.
Να κάνει υπερβολικές δαπάνες για φίλους

κατάλογοςΕίτε πρόκειται για το bachelor πάρτι μιας φίλης  είτε για οτιδήποτε έχει σχέση με φίλους τέλος πάντων, δεν πειράζει αν μία ή και παραπάνω φορές ξοδέψει μια περιουσία μια γυναίκα στη ζωή της. Όταν έρθει η στιγμή να μάθει να τραβάει διαχωριστικές γραμμές, θα το κάνει από μόνη της, γι’ αυτό και εδώ δεν χρειάζεται επιπλέον γνώμη ειδικού…

Το να αγνοήσει τα σημάδια μιας εμφανώς επικίνδυνης σχέσης

επικινδυνη σχεσηΜπορεί να την απάτησε 1000 φορές, αλλά ορκίζεται ότι την αγαπά και ότι δεν θα συμβεί ξανά, οπότε θα πρέπει να του δώσει άλλη μια ευκαιρία, έτσι δεν είναι; Όλοι λίγο-πολύ την έχουμε δει αυτή την παράσταση, με αποτέλεσμα να ξέρουμε και το τέλος της.

Δε σημαίνει τίποτα λοιπόν αυτό το λάθος στη ζωή μιας γυναίκας, αρκεί σε αυτό τον τομέα να είναι το μοναδικό και να μην επαναληφθεί. Μία τέτοιου είδους σχέση, ας ενθαρρύνει τα υψηλότερα πρότυπα στο μέλλον…
Χωρίς ειδικούς…

Be first to comment