ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ : ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΝΟΜΑ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ…

ιφιγενεια συνεντευξη

Από την Ριάνα Κουράκου

( Φωτογράφος : Κατερίνα Γκρέι )

* Ευχαριστούμε το cafe Amorino ( Φοίβης 11, Γλυφάδα ), για τη ζεστή φιλοξενία.

Την Ιφιγένεια τη γνωρίσαμε ως ” φωνή ” των Nigma.

Αυτή τη στιγμή ακολουθεί τον δικό της δρόμο, κάνοντας solo καριέρα.

Από την πρώτη στιγμή η δροσιά και ευγένειά της, γνωρίζοντάς τη, σε κερδίζουν. Συζητώντας περαιτέρω μαζί της όμως, γρήγορα συνειδητοποιείς πως η Ιφιγένεια είναι είδος προς εξαφάνιση στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Δε θα σταθώ στην εμφάνιση και το ταλέντο της, γιατί αυτά είναι εμφανή σε όλους. Όμως το ήθος, ο προσγειωμένος χαρακτήρας και η ωριμότητα σε ένα τόσο νεαρό και δροσερό κορίτσι, στην εποχή μας, δεν τα βρίσκεις εύκολα σε καλλιτέχνες και ειδικά σε καλλιτέχνιδες.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα λοιπόν…

Ριάνα Κουράκου: Ιφιγένεια, θέλω να ξεκινήσουμε με το καινούριο τραγούδι σου, με τίτλο «Για σένα»…

Ιφιγένεια: Ναι, το ολοκαίνουριο «Για σένα», είναι σε μουσική του Γιάννη Φρασέρη και στίχους του Γρηγόρη και Γιώργου Βαξαβανέλη.

ιφιγενεια συνεντευξη

Ρ.Κ: Διαφορετικό τραγούδι από όσα έχεις πει μέχρι τώρα, έτσι;

Ι: Ναι, έχει στοιχεία από ανατολή. Όπως και να το κάνουμε, σε εμάς τους Έλληνες, μας αρέσει να κουνιόμαστε.

Ρ.Κ: Πρόκειται να ακολουθήσει μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά;

Ι: Το «Για σένα» κυκλοφορεί από τη MinosEMI, ως single. Δεν έχω βγάλει ακόμα κάποιο δίσκο, αλλά έχουμε πολλά σχέδια στην πορεία.

ιφιγενεια συνεντευξη

Ρ.Κ: Ξεκίνησες ως μέλος των Nigma. Πώς αποφάσισες να κάνεις soloκαριέρα ;

Ι: Η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκεφτεί ποτέ να είμαι σε κάποιο συγκρότημα. Η πρόταση μου έγινε τελείως ξαφνικά, όταν ήμουν 17 χρονών και είχα μια πάρα πολύ ωραία συνεργασία με τους Nigma. Όμως θεώρησα πως ήρθε η στιγμή να κάνω κάτι και μόνη μου. Δε συνέβη κάτι με τα παιδιά, είμαστε πάρα πολύ καλά, τους εύχομαι κάθε επιτυχία, αλλά ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του.

Ρ.Κ: Είσαι πάρα πολύ μικρή σε ηλικία και ως χώρα διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή. Κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση σου, ίσως να φοβόταν την προσπάθεια μιας soloκαριέρας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πιστεύεις πως οι άνθρωποι σε πιο μικρή ηλικία ρισκάρουν πιο εύκολα;

Ι: Όχι, υπάρχει φόβος. Το βλέπω από φίλους μου, αλλά και από τη νεολαία γενικότερα, πως φοβόμαστε να κάνουμε κινήσεις. Και μάλιστα σκεφτόμαστε λύσεις όπως το να φύγουμε στο εξωτερικό. Όμως πιστεύω πως είναι καλό και προτείνω στα παιδιά που είναι στη ηλικία μου, να το παλέψουμε όσο μπορούμε. Άλλωστε αν φύγουμε όλοι, ποιος θα μείνει εδώ;

ιφιγενεια συνεντευξη

Ρ.Κ: Εσύ δε σκέφτηκες ποτέ να φύγεις;

Ι: Αγαπάω πάρα πολύ την Ελλάδα και δε θα ήθελα να φύγω. Όταν πήγα στη Γερμανία και την Ολλανδία κατάλαβα πως δε θα μπορούσα ούτε καν να σκεφτώ να φύγω από την Ελλάδα!

Ρ.Κ: Έχεις λοιπόν βάλει στόχο να το παλέψεις και να το ρισκάρεις όσο μπορείς;

Ι: Ακριβώς! Κι επειδή είμαι πολύ τυχερή σε ότι έχω κάνει μέχρι τώρα, δηλαδή δεν το έχω προσπαθήσει καθόλου για να σου δώσω να καταλάβεις και κάτι να πήγαινε στραβά, πάλι θα το πάλευα πάρα πολύ! Το τραγούδι το αγαπώ πολύ άλλωστε.

Ρ.Κ: Φυσικά, αυτό φαίνεται, αλλά το θέμα του να το παλέψεις, που λες, είναι και θέμα χαρακτήρα. Γιατί πολλά παιδιά μπορεί να αγαπούν αυτό που κάνουν, αλλά στην πρώτη δυσκολία, δεν αντέχουν και τα παρατούν. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η μιζέρια και το χάος που επικρατεί δε σε έχουν επηρεάσει.

Ι: Η αλήθεια είναι πως με έχουν επηρεάσει. Όμως έχω δίπλα μου τους γονείς μου και με στηρίζουν πολύ. Είναι δύσκολο να βρεις γονείς που σου λένε να αφοσιωθείς σε αυτό που αγαπάς. Υπάρχουν γονείς που λένε δε θα κάνεις αυτό ή το άλλο, θα γίνεις γιατρός. Εμένα οι γονείς μου πάντα μου πρότειναν να κάνω αυτό που αγαπάω και να μην το αφήσω ποτέ!

ιφιγενεια συνεντευξηιφιγενεια συνεντευξη

Ρ.Κ: Είναι πολύ σημαντικό αυτό.  Αν σκεφτείς πως τα 2/3 της ζωής μας τα περνάμε δουλεύοντας, έχει πολύ μεγάλη σημασία να κάνεις αυτό που αγαπάς. Οι γονείς σου πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση, για όλα τα παιδιά που κυνηγούν το όνειρό τους. Βέβαια, στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, πιστεύεις πως ένα παιδί έχει τη δυνατότητα να ζήσει μόνο του και οικονομικά ανεξάρτητο;

Ι: Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Θα δείξει. Σημασία έχει να καταφέρεις το hobby σου να το κάνεις και επάγγελμα. Αν τελικά το καταφέρεις, είσαι πολύ τυχερός!

Ρ.Κ: Είσαι πάρα πολύ γλυκό παιδί, δείχνεις πάρα πολύ κορίτσι και χαμηλών τόνων. Υπάρχουν πράγματα που σε θυμώνουν;

Ι: Κάνεις λάθος σε όσα πιστεύεις για μένα ( γέλια ). Είμαι πολύ νευρική.

Ρ.Κ: Και στη δουλειά σου;

Ι: Στη δουλειά με εκνευρίζει πολύ όταν υπάρχει αδικία και με εκνευρίζει όταν σε μειώνουν. Είναι κακό όταν ξεκινάς να προσπαθούν να σε μειώσουν. Μετά, όταν κάνεις την καριέρα και είσαι όνομα όλοι σε αγαπούν, στην αρχή όμως…

Ρ.Κ: Εσύ έχεις νιώσει την αδικία;

Ι: Όχι σε μεγάλο βαθμό. Έχουν υπάρξει όμως άνθρωποι που έχουν προσπαθήσει να με μειώσουν και να μου δείξουν πως δεν μπορώ να κάνω κάποια πράγματα. Πάντως εγώ είμαι εδώ ( γέλια )!

ιφιγενεια συνεντευξη ριανα κουρακουιφιγενεια συνεντευξη

Ρ.Κ:  Έχεις προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις για το καλοκαίρι;

Ι: Με τον manager μου, τον Δημήτρη Κουκά, προγραμματίζουμε διάφορες συναυλίες. Ο Δημήτρης κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και είμαστε και φίλοι. Θα εμφανιστώ σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε ένα πρόγραμμα με popκυρίως τραγούδια, ξένα και ελληνικά.

Ρ.Κ:  Υπάρχει κάποια καλλιτέχνιδα ξένη ή ελληνίδα που θαυμάζεις;

Ι: Μου αρέσει πολύ η Έλενα Παπαρίζου. Όταν είχε πρωτοεμφανιστεί ήταν κάτι πολύ καινούριο για την Ελλάδα και μου άρεσε από τότε. Από ξένες μου αρέσει πολύ η Celine Dion και από pop η Beyonce και η συνονόματή σου, η Rihanna.

ιφιγενεια συνεντευξη riana kourakou

Ρ.Κ: Τις έχεις ως πρότυπο δηλαδή; Θα ήθελες να κάνεις μια καριέρα αντίστοιχη με αυτή της Παπαρίζου για παράδειγμα;

Ι: Θα ήθελα να κάνω τα δικά μου βήματα, αλλά μακάρι να κάνω τόσο σημαντικά πράγματα όσο η Έλενα Παπαρίζου. Θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι οι καλές συνεργασίες κι εύχομαι να τις κάνω. Το να έχεις μια καλή ομάδα από πίσω σου, το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ρ.Κ: Φαντάζομαι πως σίγουρα έχεις όνειρο το να πάρεις μέρος και στη eurovisionκάποια στιγμή, υποθέτω…

Ι: Μου αρέσει πολύ η eurovision. Είναι μια φαντασμαγορική διοργάνωση θα έλεγα. Εξαρτάται βέβαια και από το ποια χώρα τη διοργανώνει. Θα ήθελα πολύ να πάω, αλλά όχι ακόμη.  Αν τύχει να πάω δε θα μπορούσα να κάνω κάτι μέτριο, θα τα ήθελα όλα τέλεια. Μακάρι να πήγαινα και να έβγαινα  και πρώτη, αλλά για μένα το σημαντικότερο θα ήταν να κάνω μια αξιόλογη εμφάνιση.

Ρ.Κ: Σε talent show θα έπαιρνες μέρος;

Ι: Όχι. Δεν μου αρέσει γενικά η όλη διαδικασία. Μου είχε γίνει η πρόταση 2 φορές για να πάρω μέρος. Είμαι πολύ αγχώδης τύπος όμως και δε θα μπορούσα αυτό που γίνεται κάθε εβδομάδα να το περνάω. Προτιμώ να κάνω ένα τραγούδι μόνη μου και να είναι δική μου η επιλογή.

ιφιγενεια συνεντευξη ριανα κουρακου

Ρ.Κ: Είναι εύκολο, πιστεύεις, να κάνεις τεράστια καριέρα, όπως συχνά τονίζουν στα νέα παιδιά οι άνθρωποι της κριτικής επιτροπής των talent shows;

Ι: Η προβολή μέσω ενός talent show είναι μεγάλη. Μπορείς να κάνεις πράγματα, αφού ο κόσμος σε μαθαίνει αμέσως και μετά παίρνεις κατεύθυνση από κάποια εταιρία. Άρα για 2 χρόνια κάτι θα κάνεις. Πρέπει να είσαι και τυχερός στη συνεργασία που θα κάνεις με την εταιρία και πως θα σε προωθήσει.  Όμως για να κάνεις μεγάλη καριέρα, παίζει ρόλο η συνέχεια που θα έχεις και οι αποφάσεις που θα πάρεις.

Ρ.Κ: Τα περισσότερα παιδιά από talent shows, όπως είπες, κάνουν όντως καριέρα για 2 χρόνια το πολύ και μετά εξαφανίζονται. Το γεγονός πως από τη μια μέρα στην άλλη, δεν τους θυμάται και δεν τους αναγνωρίζει κανείς, δεν είναι χειρότερο, για τη δική τους ψυχολογία, από το να μην τους μάθαινε τελικά ο κόσμος ποτέ;

Ι: Αυτό είναι πολύ άσχημο. Ναι, είναι χειρότερο σίγουρα.

Ρ,Κ: Η λέξη «ραδιόφωνο», πόσο σε τρομάζει;

Ι: Αρκετά.

Ρ.Κ: Πως σε έχει αντιμετωπίσει το ραδιόφωνο;

Ι: Γενικά, το τραγούδι «Πάμε καλοκαίρι», που είχα κάνει με τους Nigma, είχε παίξει πολύ στο ραδιόφωνο, βέβαια μετά από αρκετό καιρό. Πιο εύκολα όμως παίζεις στα ραδιόφωνα της επαρχίας. Στην Αθήνα είναι πιο δύσκολα. Το νέο μου τραγούδι έχει ξεκινήσει να παίζεται στην επαρχία και περιμένουμε να το περάσουμε και στην Αθήνα. Δεν ξέρω τους λόγους, αλλά είναι λίγο δύσκολο.

Ρ.Κ: Με τις δημόσιες σχέσεις πως τα πας; Σε ρωτάω γιατί στην εποχή μας, οι δημόσιες σχέσεις είναι το άλφα και το ωμέγα για τον καλλιτέχνη.

Ι: Δεν τα πάω πολύ καλά, να σου πω την αλήθεια, γιατί είμαι ντροπαλή. Δε θα πάω εγώ σε κάποιον να του πιάσω την κουβέντα. Όμως είμαι επικοινωνιακή. Αν κάποιος με πλησιάσει από μόνος του, είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος.

Ρ.Κ: Οι θαυμαστές σου πως μπορούν να επικοινωνούν μαζί σου;

Ι: Στη σελίδα μου στο facebook (https://www.facebook.com/ifigeniaofficial?ref=hl ), στο twitter (https://twitter.com/Ifigeniagnti Ifigenia (Ifigeniagnti) onTwitter ) και στο instagram (http://instagram.com/ifigeniagnti )

Ρ.Κ: Ιφιγένεια σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις, γιατί έχεις ένα μαγικό και σπάνιο συνδυασμό για αυτό τον χώρο, ταλέντου, εμφάνισης και χαρακτήρα!

Ι: Κι εγώ ευχαριστώ και εύχομαι να έχετε όσο περισσότερους αναγνώστες γίνεται στο youarethestar.gr!

ιφιγενεια συνεντευξη ριανα κουρακου

Ιφιγένεια, Ριάνα Κουράκου & Δημήτρης Κουκάς

ιφιγενεια συνεντευξη

 

Be first to comment