ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

To You are the star ( youarethestar.gr ) απόκτησε την ΚΟΥΖΙΝΑ του με ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜAΓΕΙΡΙΚΗΣ και ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ καθώς επίσης και συμβουλές από την Goga.

                                                               Γευστικές αναζητήσεις με την Goga

κοτοπουλο με καρυ και γαλα καρυδας

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, χωρίς να κουραστείτε καθόλου – αυτοί βέβαια δεν θα το ξέρουν, ούτε καν θα το φαντάζονται – επιχειρήστε να φτιάξετε αυτό το θεϊκό πιάτο ! Τα μουουουου!!! των φίλων σας θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας και για την πρωτότυπη παρουσία της.

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 στήθη κοτόπουλου  φιλεταρισμένα  και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας κάρυ ( αν θέλετε να καταλαβαίνετε περισσότερο το κάρυ, δοκιμάστε και συμπληρώστε, μέχρι να το φέρετε στην  γεύση που εσείς επιθυμείτε)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ανανά κονσέρβας, σε κύβους
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο  τζίντζερ ή σε σκόνη
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα (ινδοκάρυδο)
  • βρασμένο ρύζι  μπασμάτι ή άλλο ινδικό ρύζι (φτιάχνουμε ένα απλό σπυρωτό πιλάφι)
  • 2 μεγάλες φρέσκιες καρύδες προαιρετικά (θα χρειαστούν για το σερβίρισμα του φαγητού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το κάρυ και 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, χαμηλώνετε τη φωτιά, (το γάλα καρύδας δεν αγαπά τη δυνατή φωτιά) αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 15 λεπτά. Προσθέτετε τον ανανά μαζί με λίγο από το ζουμί του και βράζετε 5 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη καρύδα και σερβίρετε μαζί με το βρασμένο ρύζι στα πιάτα ή αν θέλετε, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση του φαγητού, μέσα σε «μπολ» φρέσκιας καρύδας.

 

ΚΑΛΗ   ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!

 

Be first to comment