ΓΑΜΟΣ : ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ !

φωτογραφος γαμου

Επικοινωνία με το φωτογράφο γάμου: τι ξεχνάτε!

Η πολύχρονη καριέρα μου ως φωτογράφος των πιο μαγικών στιγμών της ζωής χιλιάδων ζευγαριών, μου έχει προσφέρει, μεταξύ άλλων, και μια απλή αλλά ουσιαστική συνειδητοποίηση: Η σωστή επικοινωνία είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της κάθε επιτυχημένης σχέσης – από τη σχέση ενός νεόνυμφου ζευγαριού που μόλις ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, μέχρι την επαγγελματική, σύντομη αλλά σημαντική τους σχέση με τον φωτογράφο του γάμου τους.

Το κάθε ζευγάρι που με προσεγγίζει, δείχνοντας ενδιαφέρον να μου αναθέσει τη φωτογράφηση του γάμου του, είναι σαφώς διαφορετικό. Υπάρχει, όμως, ένα αρκετά συνηθισμένο χαρακτηριστικό: Λίγοι αναζητούν να επικοινωνήσουν περισσότερα, πέρα από τις σαφώς σημαντικές συζητήσεις γύρω από τα πρακτικά θέματα της διαθεσιμότητας, των επιμέρους φωτογραφήσεων, της τοποθεσίας και της αμοιβής. Ίσως αυτό οφείλεται στο άγχος των πυρετωδών προετοιμασιών, ίσως απλώς δεν φαντάζονται τι παραπάνω θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί μου. Έτσι, αποφάσισα να γράψω μια λίστα ερωτήσεων, απαντήσεις στις οποίες μπορείτε να δώσετε μόνο εσείς. Δίνοντάς τες, όμως, θα με βοηθήσετε να γεμίσω το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου σας με φωτογραφίες, όχι μόνο άρτιες επαγγελματικά, αλλά εικόνες που ταιριάζουν σε εσάς προσωπικά, και μαγικά στιγμιότυπα που εσείς μόνο ξέρετε πόση σημασία έχουν. Ας τις δούμε!

Ποιο είναι το «θέμα» του γάμου σας;
Τα τελευταία χρόνια, αρκετές νύφες και γαμπροί διαλέγουν μια συγκεκριμένη θεματική για το γάμο τους. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα τα ασυνήθιστα καπρίτσια που βλέπουμε στις ταινίες και το ίντερνετ: ακόμα και οι πιο απλές επιλογές κρύβουν, έστω ασυναίσθητα, την επιλογή μιας θεματικής, που αντικατοπτρίζει την ατμόσφαιρα που επιλέγετε για το γάμο και τη δεξίωση. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξατε ο γάμος σας να είναι πολυτελής, παραδοσιακός ή καλοκαιρινός. Μπορεί αυτή η παράδοση να θέλει να τονίσει κάποια στοιχεία της καταγωγής σας, επειδή αντικατοπτρίζει τους ισχυρούς δεσμούς σας με τις οικογένειές σας ή κάτι άλλο. Ίσως θέλει να αποτυπώσει τις βαθιές θρησκευτικές σας πεποιθήσεις. Μπορεί να είναι μια φαινομενικά απλή γιορτή του έρωτά σας, αλλά να διαλέξατε να δώσετε βάση στο αγαπημένο σας λουλούδι, την εκκλησία που πάντα ονειρευόσασταν ή την αγαπημένη σας εποχή του χρόνου. Σκεφτείτε: οι επιλογές που κάνατε για το γάμο σας, τι προτιμήσεις, αξίες, πεποιθήσεις και γούστα αντικατοπτρίζουν; Έπειτα, δώστε μου μια μικρή ιδέα όλων αυτών. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσω να επικεντρώσω τη φωτογραφική ματιά όχι απλά στη χαρά σας, αλλά και σε όσα στοιχεία της που εκτιμάτε περισσότερο.

φωτογραφος γαμου

Ποιοι θα είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στο γάμο σας;
Δε χωρά αμφιβολία πως σημαντικότεροι είστε ο ένας για τον άλλον. Πέρα από τα εννοούμενα όμως, όπως και τους γονείς και τους κουμπάρους σας, πολύ πιθανόν να έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τη χαρά σας και με ορισμένους καλεσμένους που σας είναι σημαντικότεροι από άλλους. Ένας καρδιακός φίλος, ένα αγαπημένο ανιψάκι, ένας συγγενής στον οποίο τρέφετε ιδιαίτερη αδυναμία ή μια παιδική φίλη που ταξίδεψε από μακριά για να σας καμαρώσει νύφη. Βεβαίως και σε κάθε δεξίωση οι καλεσμένοι φωτογραφίζονται με το ζευγάρι. Εάν, όμως, προνοήσετε να με ενημερώσετε για το ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι σας άνθρωποι, θα μπορέσω να βεβαιωθώ πως θα αφιερώσω περισσότερα φωτογραφικά κλικ στα εσταντανέ σας και θα αποτυπώσω το συναίσθημα και τη συμμετοχή τους στην πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας με τρόπο ιδανικό. Έτσι θα χαρείτε ένα άλμπουμ γάμου πλήρες συναισθημάτων, ανθρώπων και στιγμών, όχι μόνο με την επιφανειακή, αλλά και με την ουσιαστική έννοια της λέξης.

Ποια είναι η αισθητική σας;
Ζούμε σε μια εποχή πληροφορίας και εικόνας, όπου η ομορφιά είναι εμμονή πολλών. Συχνά, όμως, ξεχνάμε πως η ομορφιά είναι υποκειμενική, και αυτή η υποκειμενικότητα έχει διάφορες ερμηνείες. Βεβαίως και σε κάθε φωτογράφηση η πληθώρα και η ποιότητα των στιγμιότυπων καλύπτουν και τα δυσκολότερα γούστα. Εάν, όμως, επικοινωνήστε την αισθητική σας μαζί μου, οι φωτογραφίες σας θα είναι ακριβώς όπως αρέσουν σε εσάς. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ποια στοιχεία της εμφάνισής σας βρίσκετε πιο εντυπωσιακά: Εάν με ενημερώσετε πως αφιερώνετε ιδιαίτερη φροντίδα στα πλούσια μαλλιά σας ή ότι μαγευτήκατε πάνω από όλα από το υπέροχο βλέμμα του συντρόφου σας, θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω αυτή την πληροφορία για να συνθέσω φωτογραφίες που επικεντρώνονται ακριβώς εκεί που θέλετε. Παρομοίως, εάν κάποιο χαρακτηριστικό σας σας φέρνει αμηχανία, κάθε καλός φωτογράφος θα επιλέξει την κατάλληλη γωνία για να το κρύψει, ή ακόμα καλύτερα, να το δείξει πολύ ομορφότερο. Παρομοίως, αναρωτηθείτε τι είδους φωτογραφίες σας αρέσουν: άλλοι εκτιμούν περισσότερο την αισθητική σιγουριά των «στημένων» φωτογραφιών ενώ μερικοί προτιμούν την ειλικρίνεια του αντίθετου. Ακόμα καλύτερα, αναζητήστε ανάμεσα στις ενημερωμένες galleriesτου siteμου τις 4-5 φωτογραφίες που εκτιμάτε περισσότερο καλλιτεχνικά, ώστε να προσπαθήσω να απαθανατίσω παρόμοια ατμόσφαιρα, τόνο και συναίσθημα και στις δικές σας!

Οι φωτογραφικές γνώσεις, το ταλέντο και η εμπειρία μπορεί να παράγουν πάντα εξαιρετικές φωτογραφήσεις γάμου, αλλά εάν ψάχνετε το καλύτερο, υπάρχει και ένα βήμα παραπάνω. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά παραπάνω στη συζήτηση με τον φωτογράφο γάμου σας, μπορείτε να ανεβάσετε το αποτέλεσμα ακόμα ψηλότερα. Μην αρκείστε στην απρόσωπη καταγραφή – μειώστε το άγχος σας συζητώντας εκ των προτέρων μαζί μου τα παραπάνω, για να είστε ήσυχοι πως οι φωτογραφικές αναμνήσεις της τελετής και της δεξίωσής σας θα είναι υπέροχη και θα ταιριάζει πραγματικά στο προσωπικό σας γούστο.

Dona Eleni | photographer

Montaz Productions

T: +30 210 6015330 & 6932717656 | F: +30 210 6016876

W: www.montaz.gr | E: info@montaz.gr

κεντρικό: Λ.Μεσογείων 256, Χολαργός

και υποκατάστημα: Δήμητρας 11 και Βάκχου, Βάρη

Montaz Productions Logo Black2

Be first to comment