ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ;

μακιγιαζ για παραλια

Από την Anastasia Magkati ( makeup artist )

Πολλές φορές έχω ερωτηθεί τι καλλυντικά μπορεί να χρησιμοποιήσει μία γυναίκα στην παραλία. Η απάντηση μου είναι κάθετα αρνητική και το μόνο που μπορούμε να χρησιμοποιούμε είναι το αντηλιακό μας και ένα ενυδατικό χειλιών με αντηλιακή προστασία.

Ως συνήθως, οι περισσότερες γυναίκες με ρωτάνε αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενυδατική με χρώμα, αδιάβροχη μάσκαρα, κρεμώδες ρουζ, lip gloss καθώς επίσης κρέμα σώματος με χρώμα.
Ας ξεκινήσω λοιπόν να εκφέρω την προσωπική μου γνώμη για το καθένα…
Η ενυδατική με χρώμα, ακόμα και με μία μικρή αντηλιακή προστασία, σίγουρα δεν μας βοηθά… Τοποθετώντας το χρώμα στο δέρμα μας, δεν του επιτρέπουμε να μαυρίσει, αλλά μπορεί να μας κάνει και λεκέδες.
Εκτός από αυτό, το δέρμα μας χρειάζεται μεγάλη αντηλιακή προστασία από ένα αντηλαικό.
Με την αδιάβροχη μάσκαρα, τρίβοντας τα μάτια μας, καθότι είναι συχνό φαινόμενο στην παραλία, υπάρχει η πιθανότητα να φύγουν βλεφαρίδες. Έχοντας τοποθετήσει μάσκαρα, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε κάποιες από αυτές.
Κρεμώδες ρουζ δε χρειάζεται, γιατί ούτως ή άλλως, κάνοντας ηλιοθεραπεία, τα μάγουλα μας παίρνουν χρώμα άμεσα.
Τα lip gloss, σίγουρα δεν είναι ενυδατικά. Είναι ιδανικότερο ένα ενυδατικό χειλιών με αντηλιακή προστασία και ίσως σε ένα πολύ φυσικό χρώμα, που να παραπέμπει στο χρώμα των χειλιών μας. Αν και προσωπικά προτείνω απλά διάφανο ενυδατικό, με αντηλιακή προστασία.
Όσον αφορά την κρέμα σώματος με χρώμα, ξεχάστε το.
Υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει ακόμα και έγκαυμα. Επιπλέον, πως θα μαυρίσουμε όταν έχουμε καλυμμένο το δέρμα μας με χρώμα; Η παραλία είναι το μόνο μέρος που μπορούμε να είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας.
Το μακιγιάζ, ας φροντίσουμε να είναι το κατάλληλο, την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο πρόσωπο, για ιδανικό αποτέλεσμα.

Be first to comment