ΤΑ 8 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΥΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Από τον Απόστολο Στρατηγέα ( Διακοσμητής εσωτερικών & εξωτερικών χώρων )

Ξεκινώντας να μπαίνουμε σιγά σιγά στον κόσμο της Διακόσμησης πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε και να δούμε ένα-ένα τα στύλ που υπάρχουν και ο καθένας να γνωρίσει σε ποιο απο αυτά  βρίσκεται…

Σήμερα θα δούμε τα 8 βασικά στύλ Διακόσμησης…

Στυλ Διακόσμησης

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό, γι’ αυτό και η διακόσμησή του απαιτεί συνδυασμό τού τι ταιριάζει στο χώρο με το τι αρέσει στον ιδιοκτήτη. Παρ’ όλα αυτά, πάντα υπάρχουν κάποια πράγματα που συνδυάζονται καλύτερα με γνώμονα το στυλ, τους χρωματισμούς και τις τάσεις της μόδας.

Ακολουθούν περιγραφικά τα πιο βασικά στυλ διακόσμησης .

-Loft Στυλ

Loft style, βιομηχανικό στυλ με διακόσμηση ψυχρή και ουδέτερη, που θεωρείται πως εκπέμπει ηρεμία. Τα υλικά που επικρατούν είναι το μέταλλο και το πλαστικό.

loft style διακοσμηση

-Μίνιμαλ Στυλ

Μίνιμαλ στυλ, το λιτό και απλό στυλ τόσο στα χρώματα όσο και στα αντικείμενα, με προτίμηση σε απλές και γεωμετρικές γραμμές. Ξεκούραστο στο μάτι και εύκολο στις αλλαγές αντικατοπτρίζει κυρίως το τρόπο ζωής ή τη διάθεση του δημιουργού του.

minimal διακοσμηση

-Δυναμικό Στυλ

Δυναμικό στυλ, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά του τα έντονα χρώματα σε επιφάνειες και αντικείμενα διακρίνεται για την ενέργεια που εκπέμπει. Αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ του μινιμαλιστικού και του μοντέρνου στυλ.

δυναμικο στυλ διακοσμησης

-Μοντέρνο Στυλ,

Μοντέρνο στυλ, η απλότητα, τα ουδέτερα χρώματα με βασικότερα το άσπρο-μαυρο, η μοναδικότητα αλλά και η ιδαιτερότητα των αντικειμένων σε συνδυασμό με τις απλές γραμμές δημιουργούν ενα αληθινά μοντέρνο αποτελεσμά που συναντάται ολοένα και συχνότερα στα νέα νοικοκυριά.

μοντερνο στυλ διακοσμησης
-Εθνικό Στυλ

Εθνικό στυλ, συχνότερα το αναγνωρίζουμε στο άκουσμα ethnic, παραπέμπει σε αναφορές που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα που χαρακτηρίζει μια χώρα ή ακόμα και το τόπο καταγωγής μας. Στη χώρα μας μπορούμε να διακρίνουμε ορισμένα παραδοσιακά στυλ όπως π.χ το κυκλαδίτικο στυλ, το ηπειρώτικο στυλ και άλλα.

κυκλαδιτικο στυλ διακοσμησης

-Νεοκλασικό Στυλ

Νεοκλασικό στυλ, στη νεοκλασική διακόσμηση μεταφέρεται η άνεση και η αρχοντιά που έχουν και τα παλαιά νεοκλασικά κτίρια με την βαριά εσωτερική διακόσμηση τα πολυτελή έπιπλα, τα βαριά υφάσματα, τους πολυελαίους, τους καθρέφτες, τους πίνακες ζωγραφικής, τα κρύσταλλα, τις πορσελάνες, και γενικά τα περίτεχνα αντικείμενα στις πιο σσύγχρονες και λειτουργικές κατασκευές τους, ώστε να συνθέτουν το νεοκλασικό των ονείρων σας.

Νεοκλασικό Στυλ

 

-Κλασικό Στυλ

Προερχόμενο από τη συντηρητική αστική τάξη των προηγούμενων χρόνων, έχει ως χαρακτηριστικά του τα βαθιά χρώματα όπως το κόκκινο, το καφέ και το πράσινο αλλά και τα ριγέ υφάσματα, τα σκαλιστά έπιπλα και γενικά αυτό που λέμε πιο βαριά αντικείμενα,  σε κρύσταλλα σε ασημικά κλπ.

κλασικό Στυλ διακοσμησης

-Ρομαντικό Στυλ

Ρομαντικό στυλ,ή αλλιώς γαλλικό στυλ, αποτελεί συνδυασμό του κλασσικού με το μοντέρνο εκπέμποντας πολυτέλεια,γούστο αλλα και απλότητα συγχρόνως.

ρομαντικο  Στυλ διακοσμησης

Be first to comment